Baranyi Krisztina közel félmilliárd forinttal károsíthatta meg Ferencvárost

A Fidesz–KDNP ma adja be az előterjesztést a fegyelmi eljárásra.

Magyar Nemzet
Forrás: Karc FM2023. 01. 16. 10:45
Baranyi Krisztina
Budapest, 2018. március 14. Baranyi Krisztina országgyûlési képviselõjelölt az Együtt megemlékezésén a fõvárosi H13 Rendezvényközpontban a március 15-i nemzeti ünnep elõestéjén, 2018. március 14-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ma beadjuk azt az előterjesztést, amely alapján Baranyi Krisztina polgármestert fegyelmi eljárás alá vonhatják – közölte a Karc FM reggeli hírműsorában a ferencvárosi Fidesz–KDNP-frakció vezetője, Gyurákovics Andrea.

A ferencvárosi Fidesz–KDNP-frakciócsoport azért kezdeményezett fegyelmi eljárást Baranyi Krisztina ellen, mert nem szolgáltatott adatot a kormánynak a rezsiköltségekkel kapcsolatban, pedig erre a kormányhivatal többször is felhívta a figyelmét. A kerület emiatt több százmillió forint támogatástól esett el a központi költségvetésből.

A polgármester nem ment el a kormányzati rezsitámogatásos egyeztetésre sem, ahogyan több kerület DK-s polgármestere sem. A szomszédos Józsefváros 450 millió forint támogatást kapott, és ennyi nekik is járt volna – nyilatkozta Gyurákovics Andrea.

 

Véleménye szerint a polgármester ezzel kötelezettségszegést követett, a kerületi emberektől vette el a pénzt, megkárosította a 9. kerületet.

 

Az önkormányzat elé január végén kerülhet az előterjesztés, és bízik abban, hogy a polgármester szövetségesei is megszavazzák azt – mondta el Gyurákovics Andrea a Karc FM hétfői műsorában.

Borítókép: Baranyi Krisztina (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.