időjárás 7°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

Éveken át erőszakolta saját fiát, tizenhárom év fegyházbüntetést kapott a férfi

Magyar Nemzet
2023.01.30. 15:23 2023.01.30. 15:41
Éveken át erőszakolta saját fiát, tizenhárom év fegyházbüntetést kapott a férfi

Kiskorú fiúgyermekével szemben követett el éveken keresztül szexuális erőszakot az a 49 éves férfi, akit jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetéssel sújtott a Pécsi Ítélőtábla. 

A 49 éves férfinek 2006-ban született gyermeke élettársától. Miután a szülők között két évvel később megszűnt az élettársi viszony, az apa csak alkalmanként látogatta gyermekét.

Találkozásaik 2016-tól szaporodtak meg, tízéves kora körül és azt követően már a sértett is hosszabb időszakokra a vádlottnál tartózkodott, a találkozások alkalmával pedig az apa rendszeresen, éveken át zaklatta a fiát szexuális cselekményekkel.

A férfit szexuális erőszak, szexuális visszaélés, valamint vérfertőzés miatt mondta ki bűnösnek az első fokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék tavaly nyáron.

A súlyosabb büntetés kiszabása iránt benyújtott ügyészi fellebbezés nyomán eljáró Pécsi Ítélőtábla a törvényszék kiszabott büntetését helybenhagyta, megállapítva, hogy a vádlott e büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható – közölte A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az MTI-vel. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.