Jászberényi választás: Budai reagált a guruló dollárokkal kapcsolatos NAV-vizsgálatra + videó

Miután Márki-Zay Péter az ATV stúdiójában azt mondta, hogy amerikai pénzekkel is támogatják Budai Lórántot a jászberényi időközi önkormányzati választáson, kiderült, hogy a NAV nyomozást is indíthat az ügyben. A jelenleg is polgármesteri tisztséget betöltő jobbikos politikus a Mediaworks kérdéseire tagadta, hogy külföldi pénzek kerülnek a kampányába.

Magyar Nemzet
2023. 01. 11. 9:11
TUSK, Donald; MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2022. március 15. Donald Tusk, az Európai Néppárt lengyel elnöke (b) és Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje az Egységben Magyarországért nagygyûlésén Budapesten, a Mûegyetem rakparton 2022. március 15-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

És támogatjuk

 – ezt válaszolta Márki-Zay Péter az ATV-ben arra a kérdésre, hogy miért nem támogatják amerikai kampánypénzekkel a jászberényi időközi önkormányzati választáson induló ellenzéki erőket. Budai Lóránt regnáló polgármester pedig később egy interjúban azt mondta, hogy minden jó szándékú segítségnek örülnek. A Magyar Nemzet értesülése szerint egy feljelentés nyomán a NAV ki is vizsgálhatja, hogy amerikai pénzekből támogatják-e a baloldal jászberényi kampányát.

Budai Lóránt polgármester a Mediaworks kérdéseire válaszolva tagadta, hogy amerikai pénzek kerülnek a kampányába, de azt elismerte, hogy félmillió forint már meg is érkezett Márki-Zayéktól.

 Szerinte azonban többen félreértelmezik a Márki-Zay által elmondottakat.

Hogy ki mit beszél, az az ő dolga

 – így reagált Budai arra, amikor a Mediaworks riportere szembesítette a politikust Márki-Zay Péter mondataival. A NAV-vizsgálatnak pedig örömmel áll elébe, mint mondta:

Bennünket bárki bármikor vizsgálhat

Jászberényben január 15-én tartanak időközi önkormányzati választásokat, miután októberben Gedei József DK-s alpolgármester kezdeményezte a képviselő-testület feloszlatását. 

Az ügy érdekessége, hogy Budai Lóránt 2019-ben az ellenzéki összefogásnak köszönhetően lett polgármester, és még Dobrev Klára is kampányolt mellette.

Borítókép: Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje az Egységben Magyarországért nagygyűlésén Budapesten, a Műegyetem rakparton (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.