Meghalt Kordás László országgyűlési képviselő

A képviselő a DK bér- és munkaügyi árnyékminisztere volt, előző nap reggel még részt vett az árnyékkormány ülésén.

Magyar Nemzet
Forrás: DK, FB, OGY2023. 01. 31. 10:46
20220919 Budapest Bemutatta árnyékkormánya tagjait Dobrev Klára fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet képen: Kordás László bér- és munkaügyi árnyékminiszter Fotó: Teknős Miklós
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van olyan, amikor nincsenek szavak. Tegnap este váratlanul elhunyt Kordás László országgyűlési képviselő, bér- és munkaügyi árnyékminiszter – a barátunk, harcostársunk 53 éves volt – közölte a Demokratikus Koalíció.

Kordás László 1969-ben született Budapesten. A Csonka János Ipari Szakiskolában szerzett karosszérialakatos, hegesztő szakmát 1987-ben, majd a Dugonics András Általános Iskola és Gimnáziumban érettségizett 1995-ben. A Széchényi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar gazdálkodási szakán közgazdász főiskolai diplomát, majd a Budapesti Corvinus Egyetemen energiagazdálkodási szakközgazdász szakképesítést szerzett. Közigazgatási alap-, majd közigazgatási szakvizsgát tett. Első munkahelye az Ikarus Karosszéria- és Járműgyár volt 1987-ben, majd a NABI Rt.-nél folytatta az autóbuszgyártást 1998-ig, ahol alapítója és első elnöke volt az Autóbuszgyártók Vasas Szakszervezetének. Ezután lett a Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség titkára, később elnöke. A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége 2002-ben alelnökké választotta. A Foglalkoztatási és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára volt 2004 és 2006 között, 2007-től 2009-ig a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal főigazgatói tanácsadója, 2009-től 2011-ig a Foglalkoztatási Hivatal főigazgató-helyettese. 2015-től a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. A Demokratikus Koalíció XVI. kerületi szervezetének tagja, 2022-től a párt országgyűlési képviselője – olvasható Kordás László életrajzában az Országgyűlés honlapján.

Laci egész életét arra áldozta, hogy képviselje a munkavállalók érdekeit, sosem feledve, hogy ő is a »melósok« világából jött. Fáradhatatlanul járta az országot, felszólalt, érvelt a bérből és fizetésből élők mellett. Nem volt nála alkalmasabb ember arra, hogy bér- és munkaügyi árnyékminiszterként a munkából élőket képviselje

– méltatta a DK közleménye, mely szerint Kordás László előző nap reggel még részt vett az árnyékkormány ülésén. Az országgyűlési képviselőt a párt saját halottjának tekinti.

Arról később születik majd döntés, hogy Kordás László halála után a parlamenti mandátumát ki kaphatja majd meg. Az ellenzéki választási listán sorrendben a következő DK-s jelölt Manhalter Dániel.

Borítókép: Kordás László (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.