időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

Nem kell megijedni a füsttől a Nyugati környékén, jó oka van, ha ilyet lát

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.01.25. 11:02 2023.01.25. 11:15
Nem kell megijedni a füsttől a Nyugati környékén, jó oka van, ha ilyet lát

Füstpróbát tartanak a 3-as metróvonal Nyugati pályaudvar állomásánál szerdán és csütörtökön – tájékoztatta a BKV Zrt. az MTI-t.

A hő- és füstelvezető rendszer tesztelését végzik januárban a 3-as metróvonal középső szakaszának még felújítás alatt álló két állomásán: az Arany János utca és a Nyugati pályaudvar megállónál. A füstpróbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése.

Az első füstpróbát korábban az Arany János utcai metróállomásnál tartották. Az e heti, második füstpróba helyszíne a Nyugati pályaudvar metróállomás, ezúttal az Arany János utca és a Lehel tér állomás között lesz tapasztalható füstkiáramlás, szerdán és csütörtökön 8 és 19 óra között.

A három hétig tartó tesztsorozat során a metró szellőzőn füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár többször is – írták, hozzátéve, hogy az égésterméknek sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatása.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: BKK)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.