Nem sikerült újraéleszteni egy édesanyát, a fia könyörtelenül nekiment a mentőápolónak

Jogerősen egy év négy hónap szabadságvesztésre ítélt a Mezőkövesdi Járásbíróság egy férfit, aki bántalmazott egy mentőápolót.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 25. 17:16
null
Budapest, 2022. december 18. Az Országos Mentõszolgálat megkülönböztetõ jelzést használó mentõautója halad a fõvárosban este, Csepelen, II. Rákóczi Ferenc úton. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mezőkövesdi férfi 2021 szeptemberében édesanyja sikertelen újraélesztését követően szidalmazta a mentőtisztet és az ápolót, majd utóbbit többször megütötte – írja közleményében a Miskolci Törvényszék. Ez alapján 

az ápoló nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés vétsége miatt ítélte el.

Enyhítő körülményként értékelték azonban, hogy a férfi beismerte és megbánta tettét. Súlyosbító körülményként vették ugyanakkor figyelembe, hogy a vádlott felfüggesztett szabadságvesztés idején, ittasan követte el a bűncselekményt, és azt is, hogy elszaporodtak a hasonló bűncselekmények.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Faludi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.