Tagadja az Eötvös-gimnázium a korrupciós vádakat

Közleményben állítják: nem igaz, hogy pénzért lehetett náluk gimnáziumi felvételt vásárolni.

Munkatársunktól
2023. 01. 27. 17:48
Fotó: wikipedia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem igazak a budapesti Eötvös József Gimnáziumot ért korrupciós vádak – írta nemrég kiadott nyilatkozatában az oktatási intézmény Facebook-oldalán. Közleményük szerint „komoly támadás” érte az iskolát és az annak munkáját támogató Reáltanoda Alapítványt. Úgy fogalmaztak: 

bizton kijelentjük, hogy a hangfelvételből levonható azon következtetés, miszerint az iskola igazgatójához eljuttatott pénz ellenében került be az állítólagos szülő gyermeke az iskolába, nem igaz.

Hozzátették, hogy más középiskolákhoz hasonlóan nyerhetnek felvételt diákok rendkívüli felvételi eljárás során a jogszabályoknak megfelelően, de ez nem történhet anyagi ellenszolgáltatás fejében. Kijelentették: támogatják, hogy a hatóságok kivizsgálják a nagy port kavart esetet a hangfelvétel tartalmával kapcsolatban. Kitértek arra is, hogy a felvételin náluk a kompetenciák, a készségek és a tantárgyi tudás számít, melynek köszönhetően az Eötvös hagyományosan a középiskolai rangsor elején található. Nyilatkozatukat azzal zárták, hogy a vizsgálat ideje alatt nem tudnak és nem is szeretnének többet mondani.

Mint ismert, a Metropol közölt egy hangfelvételt, amely szerint Moss László és a gimnáziumhoz tartozó alapítvány vezetője, Kálmán Gábor évtizedek óta lehetővé tették minimum félmilliós kenőpénz ellenében, hogy az iskolába kerülhessenek a felvételin sikertelen, de tehetős szülők gyerekei. 

Borítókép: Botrány robbant ki az Eötvös József Gimnáziumban (Forrás: wikipedia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.