időjárás 5°C Emánuel 2023. március 26.
logo

Tagadja az Eötvös-gimnázium a korrupciós vádakat

Munkatársunktól
2023.01.27. 17:48 2023.01.27. 18:24
Tagadja az Eötvös-gimnázium a korrupciós vádakat

Nem igazak a budapesti Eötvös József Gimnáziumot ért korrupciós vádak – írta nemrég kiadott nyilatkozatában az oktatási intézmény Facebook-oldalán. Közleményük szerint „komoly támadás” érte az iskolát és az annak munkáját támogató Reáltanoda Alapítványt. Úgy fogalmaztak: 

bizton kijelentjük, hogy a hangfelvételből levonható azon következtetés, miszerint az iskola igazgatójához eljuttatott pénz ellenében került be az állítólagos szülő gyermeke az iskolába, nem igaz.

Hozzátették, hogy más középiskolákhoz hasonlóan nyerhetnek felvételt diákok rendkívüli felvételi eljárás során a jogszabályoknak megfelelően, de ez nem történhet anyagi ellenszolgáltatás fejében. Kijelentették: támogatják, hogy a hatóságok kivizsgálják a nagy port kavart esetet a hangfelvétel tartalmával kapcsolatban. Kitértek arra is, hogy a felvételin náluk a kompetenciák, a készségek és a tantárgyi tudás számít, melynek köszönhetően az Eötvös hagyományosan a középiskolai rangsor elején található. Nyilatkozatukat azzal zárták, hogy a vizsgálat ideje alatt nem tudnak és nem is szeretnének többet mondani.

Mint ismert, a Metropol közölt egy hangfelvételt, amely szerint Moss László és a gimnáziumhoz tartozó alapítvány vezetője, Kálmán Gábor évtizedek óta lehetővé tették minimum félmilliós kenőpénz ellenében, hogy az iskolába kerülhessenek a felvételin sikertelen, de tehetős szülők gyerekei. 

Borítókép: Botrány robbant ki az Eötvös József Gimnáziumban (Forrás: wikipedia)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.