Újabb letartóztatás rendőrök elleni késes támadás miatt

Letartóztatta az illetékes nyomozási bíró azt a negyvenéves visszaeső, külföldi bűnözőt, aki ittasan késsel támadt rá az ellene csendháborítás miatt intézkedni akaró rendőrökre Budapesten. A férfit lefegyverezték, megbilincselték, de még a járőrautóban is azt üvöltötte: „Megöllek benneteket!”

2023. 01. 16. 15:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Takarodjatok, köcsög rendőrök, ide nem jöttök be, ha be mertek jönni, megöllek titeket, le foglak szúrni! – üvöltötte az a 40 éves román visszaeső bűnöző, aki részegen 14 centiméteres pengéjű késsel támadt az ellene csendháborítás miatt intézkedő rendőrökre Budapesten.

A Központi Nyomozó Főügyészség ma közölte: a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája mindenben egyetértett a nyomozó ügyészség letartóztatás elrendelésére irányuló indítványával, és harminc napra elrendelte a letartóztatását az agresszív visszaeső bűnözőnek.

A késes támadás alig három nappal a múlt heti végzetes kelenföldi ámokfutás előtt történt, ám szerencsére nem sérült meg senki.

A rendelkezésre álló adatok szerint január 9-én hajnalban állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint egy budapesti lakásban az ott tartózkodók hangosan mulatnak és agresszívan viselkednek az ezt kifogásoló, házban lakó személyekkel.

A helyszínre érkező rendőröknek egy ittas állapotban lévő román férfi nyitott ajtót, aki azonnal támadólag lépett fel, és kiabálva kérte számon a járőröket az intézkedés miatt.

 A rendőrök felszólították az intézkedés alá vont férfit és a lakásban tartózkodó személyeket, hogy igazolják magukat, azonban ennek egyik személy sem tett eleget.

 A 40 éves férfi egyre agresszívabb hangnemben azt kiabálta, hogy 

– Takarodjatok, köcsög rendőrök, ide nem jöttök be, ha be mertek jönni, megöllek titeket, le foglak szúrni!, 

és eközben az ajtót akarta bezárni úgy, hogy az ajtóban elől álló rendőrt a felsőtesténél megragadva próbálta a lakásból kitolni. A rendőr megkísérelte a férfit magától távol tartani, mire a férfi megütötte a járőr kezét.

A férfi továbbra is szidalmazta a rendőröket, majd a konyhában magához vett egy 14 cm pengehosszúságú konyhakést, és – pengéjével előre tartva – azzal  nagy lendülettel elindult a rendőrök irányába, miközben újra közölte, hogy most megszúrlak titeket! 

Az élettársa a férfi elé állt és ráfogott a kést tartó kezére, azonban a férfi – azért, hogy ne tudják elvenni tőle – azt a feje fölé emelte, majd indult volna tovább a rendőrök felé, de a bent tartózkodók visszahúzták.

A rendőrök felszólították a férfit, hogy a további ellenszegülés esetén elektromos sokkolót fognak használni, amelynek hatására az élettársa el tudta venni tőle a kést, és azt elrejtették. A férfi azonban ezt követően újra kijelentette, hogy megöli a rendőröket és elindult a késért, de azt már nem találta meg.

A rendőrök végül az erősítés kiérkezését követően egyesével kihívták a lakásban tartózkodókat, majd a férfit megbilincselve előállították, amelynek során a rendőrautóban is többször megöléssel fenyegette őket. 

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

A bíróság az ügyészség indítványára a többszörösen büntetett gyanúsított letartóztatását – aki a jelen bűncselekményt két felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el – a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel, egy hónapi időtartamra elrendelte.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy több mint valószínű, hogy életfogytiglani fegyházra ítélik majd a rendőrgyilkos ámokfutót, Sz. Szilárdot, aki még a múlt héten egy rendőrt megölt, kettőt pedig megkéselt.

 

Borítókép: A részeg román ezzel a 14 cm pengehosszúságú késsel támadt a rendőrökre (Forrás: KNYF)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.