Visszaeső, agresszív bűnöző a rendőrgyilkosság gyanúsítottja

Agresszív, visszaeső bűnöző Sz. Szilárd, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy csütörtökön késő este halálra szúrta Baumann Péter körzeti megbízottat Kelenföldön, két rendőrtársát pedig megkéselte. Az ámokfutását korábbi büntetésének próbaideje alatt követte el. Ennek ellenére saját elmondása szerint tiszta a lelkiismerete.

2023. 01. 14. 14:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszaeső erőszakos bűnöző a 35 éves Sz. Szilárd, aki a megalapozott gyanú szerint csütörtökön megölte Baumann Péter posztumusz főhadnagyot Kelenföldön, a körzeti megbízott két bajtársát pedig megszurkálta. Mindez a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) mai közleményéből derül ki.

 

A közlemény szerint a gyanúsított büntetett előéletű, korábban is erőszakos bűncselekmények miatt ítélték el, cselekményét (értsd: a késes ámokfutást – a szerző) garázdaság és testi sértés miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, és hasonló bűncselekmény miatt jelenleg más büntetőeljárás hatálya alatt is áll.

Annyi tudható volt eddig is, hogy Sz. Szilárdot 2020. szeptember 24-én rabosították, akkor gyanúsították meg azzal a bűncselekménnyel – garázdaság és testi sértés –, amiért aztán jogerősen elítélték.

A KNYF a több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés miatt elrendelt nyomozásban tekintettel arra, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, indítványozta a gyanúsított letartóztatását. Az elkövető terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés. A kényszerintézkedésről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája vasárnap dönt.

Az ügyészség közleménye emlékeztet arra, hogy január 12-én este, egy Budapest XI. kerületi társasházból állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre, mivel az ott a földszinten lakó 35 éves Sz. Szilárd kalapáccsal törte be egyik, emeleti szomszédja, egy nyolcvanéves mozgáskorlátozott asszony ajtaját.

A helyszínre érkező rendőrök a társasház folyosóján intézkedtek a férfival szemben, aki eközben az eljáró rendőrökre támadt, és próbálta megakadályozni a bilincselését. Ennek során az elkövető egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel azért, hogy megölje őket, mindhárom rendőrt megszúrta.

A támadás következtében az egyik rendőr a combján, a másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést, míg a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás, aki az elszenvedett sérülés miatt életét vesztette.

A nyomozó főügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki. Az elkövető nem tett vallomást és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

 Sz. Szilárdot rendkívül agresszív embernek tartja lakókörnyezete is, szakemberek arról beszéltek a Magyar Nemzetnek, hogy az agresszivitását dizájnerdrog éppúgy okozhatja, mint a gyúráshoz nagy mennyiségben használt anabolitikus szteroidok, esetleg a kettő kombinációja. 

Mint azt a KNYF közölte: a gyanúsított nem tett vallomást és megpanaszolta a gyanúsítást. Lapunk úgy tudja, alig emlékszik arra, hogy mi történt csütörtökön késő este. Mindenesetre a lelkiismerete általában tiszta, mint ahogy azt a Bors tudósítójának mondta a kórházban.

A visszaeső bűnözőnél járt a Bors

„A gyilkost, Sz. Szilárdot az egyik első emeleti kórteremben tartják őrizetben. A férfi tudatánál van, és szívélyesen üdvözölte újságírónkat. Amikor kollégánk megkérdezte tőle, hogy helytálló-e az a hír, hogy a lábon lövése miatt amputálni kellett a végtagját, mosolyogva mutatta, hogy megvan mindkét lába, azokat csupán kötés borítja. 

Feltettük neki a kérdést, hogy a január 12-i események után, és azok ismeretében, hogy egy ember az életét vesztette, tiszta-e a lelkiismerete. A férfi ezt válaszolta: Általában tiszta a lelkiismeretem!” (Részlet a Bors tudósításából)

Borítókép: Sz. Szilárd rendőrgyilkosság miatt felel (Forrás: Borsonline)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.