időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo
A Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást indított a gyilkosság miatt

Véget ért a rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi kihallgatása, mindent tagad

Szemán László János
2023.01.13. 06:47 2023.01.13. 14:43
Véget ért a rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi kihallgatása, mindent tagad

Hősi halottá nyilvánítja a rendőrség a 29 éves Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert, miután a XI. kerületi rendőrkapitányság körzeti megbízottja belehalt a sérüléseibe a csütörtök éjszakai kelenföldi ámokfutás után.

Befejeződött a rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi kihallgatása – közölte lapunkkal az ügyben eljárást folytató Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). Ez alapján a gyanúsított nem tett vallomást, tagadta a bűncselekmény elkövetését, és panaszt tett a gyanúsítás ellen. 

Több emberen elkövetett emberölés miatt indított nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a rendőrgyilkosság miatt, közölte sajtótájékoztatón délelőtt Fürcht Pál Zsolt, a KNYF vezetője. 

A főügyész hozzátette: egy külön nyomozócsoportot hoztak lére egy osztályvezető ügyész irányításával a történtek vizsgálatára. Az elkövető kihallgatása a sajtótájékoztató idején még tartott a kórházban. 

Fürcht részleteket nem kívánt elmondani a történtekről.

Gál Kristóf alezredes, az ORFK szóvivője annyit elmondhatott, hogy a rendőrség vezetői, így a megtámadott rendőrök közvetlen vezetői is vizsgálják, hogy az intézkedő rendőrök az előírásoknak megfelelően jártak-e el. Az már nagy valószínűséggel kimondható: az intézkedés szakszerű és jogszerű volt, csakúgy, mint a lőfegyverhasználat, ami szükséges és arányos volt.

A szóvivő ismertetése szerint még éjszaka a helyszínen tájékozódott Pintér Sándor belügyminiszter, Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár és Balogh János országos főkapitány, akik a sajtótájékoztató időpontjában a két megsérült rendőrt látogatják meg a kórházban.

Továbbá arról is tájékoztattak, hogy a rendőrség elindította a csütörtök este megölt Baumann Péter körzeti megbízott hősi halottá nyilvánítási folyamatát – jelentette be a rendőrség szóvivője a pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Megírtuk: megszúrtak három rendőrt csütörtökön késő este Kelenföldön. A késes támadóra a rendőrök rálőttek, a lábán sérült meg, majd elfogták. Az egyik rendőr, a 29 éves Baumann Péter rendőr főtörzsőrmester, a XI. kerületi rendőrkapitányság körzeti megbízottja belehalt a sérüléseibe. Két társa szúrt és vágott sérülésekkel került kórházba.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. január 12-én 22 óra 11 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és a lakásba be akar jutni. A rendőrség közleménye szerint:

A megerősített létszámban kiérkező rendőrök a férfit intézkedés alá vonták, majd a férfi az egyenruhásokra támadt. A támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták.

A helyszínre érkező Országos Mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték.

Az egyik rendőr, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.  ​

Orbán Viktor a Kossuth rádióban reggel arról beszélt, hogy gondoskodni fognak a csütörtök este Budapesten meggyilkolt rendőr családjáról. A kormányfő együttérzését fejezte ki a meggyilkolt rendőr családjának.

Cikkünk folyamatosan frissül!

MEGRENDÜLTEN

Szolgálatteljesítés közben vesztette életét Baumann Péter r. főtörzsőrmester, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja.

Baumann Péter r. főtörzsőrmestert 2023. január 12-én éjszaka intézkedés közben késsel sebezte halálra egy őrjöngő férfi Budapest XI. kerületében.

A rendőrségi épületeken fekete zászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tisztelgünk munkatársunk helytállása előtt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság és Magyarország rendőrsége mély megrendüléssel osztozik az elhunyt kolléga családjának fájdalmában.

A főtörzsőrmester februárban lett volna 30 éves.

Nyugodj békében, Péter!

(A rendőrség közleménye)

Borítókép: Helyszínelők dolgoznak az épület bejáratnál (Fotó: Mihádák Zoltán)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.