Visszatér májusban a CPAC Hungary

Orbán Viktor miniszterelnököt kérték fel a rendezvény főszónokának a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi konferenciájára.

Munkatársunktól
2023. 01. 24. 15:57
BUXADÉ, Jorge
Budapest, 2022. május 20. Jorge Buxadé, a spanyol VOX párt európai parlementi képviselője beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum második napján a Bálna Budapestben 2022. május 20-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra megrendezi az Alapjogokért Központ a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi dzsemboriját, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (CPAC) Budapesten – tudatta közleményében a központ. 

A május 4-én és 5-én tartandó CPAC Hungary főszónokának a szervezők idén is Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét kérték fel. 

A rendezvény mottója így hangzik: „Együtt erő vagyunk!” 

Mint az Alapjogokért Központ Facebook-bejegyzésében olvasható, a CPAC eredetileg a ’70-es évek óta az amerikai jobboldal éves nagygyűlése volt, az első európai fórumot tavaly szervezte meg az Alapjogokért Központ a magyar fővárosban. 

Az akkor az „Isten, haza, család” értékvilágára összpontosító, több mint 1500 embert – köztük közel kétszáz külföldi döntéshozót, újságírót, influenszert – megmozgató rendezvény óriási érdeklődést váltott ki: a szövetségesekkel még szorosabb barátságot sikerült kialakítani, a balliberális oldal pedig hisztériarohamban tört ki 

– áll a közleményben.

Mint fogalmaztak, a központ partnere, az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) által útjára indított CPAC a jobboldali erők építkezésének a zászlóshajója, az idei CPAC Hungary fókuszában pedig a liberálisok rémálma, a nemzeti erők nemzetközi összerendeződése fog állni. Emlékeztettek, a magyar kormányfő a tavalyi rendezvényen elmondta a konzervatív sikerrecept 12 pontját, melyben kitért arra, hogy a konzervatívoknak a saját szabályaik szerint kell játszaniuk, barátokat kell keresniük és közösséget kell építeniük. Hozzátette, a magyar jobboldal ebben a folyamatban szellemi és politikai motorként tud működni. A 2023-as CPAC Hungary ennek megfelelően egyedülálló platformot fog biztosítani arra, hogy észak- és dél-amerikai, európai, japán, izraeli és ausztrál szövetségeseikkel közösen mondhassák el mottójukat – közölte az Alapjogokért Központ.

 

Borítókép: Jorge Buxadé, a spanyol Vox párt európai parlementi képviselője beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum második napján a Bálna Budapestben 2022. május 20-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.