időjárás 8°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

„Boldog születésnapot, Péter, az égi rendőri karban!”

Magyar Nemzet
2023.02.03. 14:09 2023.02.03. 14:53
„Boldog születésnapot, Péter, az égi rendőri karban!”

„Boldog születésnapot, Péter, immár ott fent, az égi rendőri karban!” – írta Baumann Péterre emlékezve honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

„Még csak pár napja vettünk búcsút Tőled, és még csak pár napja ígértük meg, hogy mi, budapesti rendőrök örökké őrizzük az emléked, máris ránk virradt egy olyan nap, amelynek a tiédnek kellene, hogy legyen. A születésnapod” – emlékeztek kollégái a posztumusz rendőr főhadnagyra, aki pénteken lenne harmincéves. 

„Az élet vereséget szenved a haláltól, de az emlékezés megnyeri csatáját a semmi ellen” – idézték Tzvetan Todorov bolgár–francia történészt.

A Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy Baumann Péter főtörzsőrmester, a XI. kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja január 12-én, intézkedés közben vesztette életét, amikor a droghatás alatt álló Sz. Szilárd három késszúrással megölte. Az elhunyt rendőrt Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és posztumusz főhadnaggyá léptette elő. Baumann Pétert – akit mindenki jókedvű, családját rajongásig szerető, hivatásának élő rendőrként ismert – díszsortűzzel és a járőrautók szirénájával kísérték utolsó útjára a mátészalkai köztemetőben január 26-án. 

Borítókép: Baumann Péter posztumusz főhadnagy (Forrás: Police.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.