Donáth Anna szerint szórakoztató Gyurcsány trágársága

Nincs olyan ellenzéki politikus, akit Gyurcsány Ferenc ne b…megolt volna már le – mondta Donáth Anna a 24.hu-nak adott interjújában, aki szerint mindez ugyanakkor egy „szórakoztató játék” a bukott miniszterelnök részéről. A Momentum „arcaként” közelmúltban visszatért politikus állította: nem gyengíti pártját, hogy több politikusuk is átlépett a DK-ba, sőt, szerinte az inkább Gyurcsányékra üt majd vissza.

Munkatársunktól
2023. 02. 13. 13:19
20220316 Dunakeszi Márki-Zay Péter, az ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje lakossági fórumot tart. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet képen: Donáth Anna, a Momentum Mozgalom volt elnöke (Fotó: Kurucz Árpád) Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Jelenleg alternatívagyártás folyik. És én nem látok alternatívát az ellenzéki oldalon, mert számomra az nem alternatíva, hogy mi vagyunk a legnagyobb kutyák. Az nem alternatíva, hogy számháborúzunk, vagy hogy mi vagyunk a leghangosabbak 

– mondta Donáth Anna az interjúban arra a felvetésre, hogy a DK a Momentum fő ellenfele az ellenzéki oldalon. A Momentum „arcaként” közelmúltban visszatért politikus szerint ehelyett arról kellene beszélni, hogy mitől lesz esélyteremtő az oktatás, emberközpontú a gazdaság, hogy hogyan tudunk Európán belül komolyan vehető partnerek lenni.

A szomszédunkban épp háború van, és közben tényleg arról beszélünk, hogy ki a legnagyobb az ötszázalékos pártok közt? – fogalmazott.

Donáth egyértelmű nemmel felelt arra a kérdésre: gyengíti-e a Momentumot, hogy több politikusuk, köztük két polgármesterük is átlépett a DK-ba.

 – Az gyengítené, ha belülről bomlasztanák, és nem az, ha valaki elmegy onnan, ahol nem érzi úgy, hogy odatartozna. Ha valaki menni akar, menjen, nem kötelező Momentum-tagnak lenni. Ha valakinek ez a fő politikai stratégiája, hogy nála a látszat több, mint a tartalom, az mindent elmond róla – mondta Donáth Anna megjegyezve, hogy ha Gyurcsány Ferencnek ez a politikai stratégiája, „az előbb utóbb vissza fog ütni”.

A Momentum politikusát arról is kérdezték, hogy milyen a DK elnökével zárt ajtók mögött tárgyalni. Mint fogalmazott, „ilyenkor Gyurcsány Ferenc szórakoztató. És ez megint csak igazolja, amit mondok, hogy nem Gyurcsány Ferenccel szemben kell politizálni, hanem a magyar emberekért. Mindegy, hogy zárt ajtók mögött mit csinál Gyurcsány Ferenc”.

Azzal kapcsolatban, hogy ezeken a tárgyalásokon a DK elnöke b…megolni szokott, és ez is szórakoztató-e, Donáth azt mondta, „az show-műsor, minden elemében. Gyurcsány imádja irányítani a hangulatot. Mégis félrevisz, ha ezt állítjuk a középpontba”.

– Nincs olyan ellenzéki politikus, akit Gyurcsány Ferenc ne simogatott meg, és ne b.…megolt volna már le(…) Ez egy játék. Amúgy az menjen el politizálni, akinek erős idegei vannak, és hajlandó humorral kezelni, és nem érzelmileg ráugrani ezekre a mondatokra. Egy üzleti tárgyaláson is vannak ilyen játékok. Zárt ajtók mögött kompromisszumot kellett kötnünk, és pártérdeket kellett érvényesítenünk. De ez kevésbé fontos, a politika mélyen nem erről szól. Hanem a jövőképről és a vízióról – fogalmazott Donáth Anna.

Borítókép: Donáth Anna (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.