Elf Bart hirdetett, eljárást indított ellene a NAV

Nagy tételben e-cigarettát kínáló internetes hirdető nyomára bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai, az árussal szemben eljárás indult.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 23. 16:09
ELF BAR (FORRÁS: FLICKR)
ELF BAR (FORRÁS: FLICKR) Forrás: FLICKR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a budapesti árus egy közösségi oldalon, nagy tételben kínálta eladásra az Elf Bart. 

A NAV munkatársai rendeltek tőle tíz darabot, az árut Budapesten vették át, ahol az árus kocsijából újabb 220 illegális termék került elő.

Az ügyben adószám nélkül végzett gazdasági tevékenység és jövedéki jogsértés miatt indítottak eljárást. Az árut lefoglalták.

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy a NAV továbbra is kiemelten ellenőrzi az Elf Bart és a hasonló ízesített elektronikus dohánytermékeket árusítókat, tekintettel arra, hogy a többféle ízben elérhető nikotinos vagy nikotinmentes folyadékkal feltöltött, akkumulátoros, dohányzást imitáló eszköz árusítása Magyarországon illegális.

Aki Magyarországon engedély nélkül ilyen termékeket értékesít, az ötmillió forinttól akár ötszázmillió forintig terjedő pénzbírságot kockáztat – tájékoztatott a hatóság.

Borítókép: Elf Bar (Fotó: Flickr)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.