időjárás 8°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

Folytatódik az egészségügyi dolgozók béremelése

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2023.02.03. 10:24 2023.02.03. 10:27
Folytatódik az egészségügyi dolgozók béremelése

Folytatja a kormány az egészségügyi dolgozók béremelését:

Ezekben a napokban, február elején érkezik az orvosok emelt bére, és a háziorvosi szolgáltatók is a béremelés összegével növelt finanszírozást kapják

 – közölte Takács Péter, egészségügyi államtitkár. 

A háború és a szankciók okozta nehézségek ellenére a kormány folytatja az egészségügyi dolgozók béremelését, elismerve és megbecsülve munkájukat – hangsúlyozta. 

Takács Péter emlékeztetett: 2010 óta több ütemben emelték az orvosok bérét, így a szakorvosok már a többszörösét kapják alapbérként annak, mint a 2010-es kormányváltás előtt kaptak.

– A mostani 11 százalékos béremeléssel  egy kezdő orvos bére 687 ezer forintra, egy középkorú, huszonéves gyakorlattal rendelkező orvos bére 1,65 millió  forintra emelkedett. Egy idősebb, hatvanéves orvos pedig alapbérként 2,38 millió forintot fog kapni. Az ápolók béremelését is folytatják. Az ő bérüket 2010 óta már több mint háromszorosára emelték – sorolta. 

A kormány arról is döntött, hogy idén júliusban, majd jövő év márciusában újabb ápolói béremelés következik, végrehajtva ezzel a rendszerváltás óta a legnagyobb léptékű béremelést, alig több mint egy év alatt. 

Az államtitkár hangsúlyozta: azon vannak, hogy az egészségügyi dolgozók bérét és munkakörülményeiket a mostani nehéz gazdasági helyzet ellenére is folyamatosan javítsák.

Borítókép: Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára  (Fotó: MTI/Soós Lajos)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.