Folytatódik az egészségügyi dolgozók béremelése

A napokban érkezik az orvosok és a háziorvosi szolgáltatók emelt bére.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 02. 03. 10:24
TAKÁCS Péter
Budapest, 2022. december 20. Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelõs államtitkára köszöntõt mond az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelõ Kútvölgyi Tömb épületének építészeti átadó ünnepségén 2022. december 20-án. A Kútvölgyi Tömb felújítására 11 milliárd forintot különített el a kormányzat, ezt további 5 milliárd forinttal növelték. Mintegy 13 ezer négyzetmétert újítottak meg úgy, hogy fontos örökségvédelmi szabályokat is be kellett tartani a csaknem 80 éves épület esetében. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatja a kormány az egészségügyi dolgozók béremelését:

Ezekben a napokban, február elején érkezik az orvosok emelt bére, és a háziorvosi szolgáltatók is a béremelés összegével növelt finanszírozást kapják

 – közölte Takács Péter, egészségügyi államtitkár. 

A háború és a szankciók okozta nehézségek ellenére a kormány folytatja az egészségügyi dolgozók béremelését, elismerve és megbecsülve munkájukat – hangsúlyozta. 

Takács Péter emlékeztetett: 2010 óta több ütemben emelték az orvosok bérét, így a szakorvosok már a többszörösét kapják alapbérként annak, mint a 2010-es kormányváltás előtt kaptak.

– A mostani 11 százalékos béremeléssel  egy kezdő orvos bére 687 ezer forintra, egy középkorú, huszonéves gyakorlattal rendelkező orvos bére 1,65 millió  forintra emelkedett. Egy idősebb, hatvanéves orvos pedig alapbérként 2,38 millió forintot fog kapni. Az ápolók béremelését is folytatják. Az ő bérüket 2010 óta már több mint háromszorosára emelték – sorolta. 

A kormány arról is döntött, hogy idén júliusban, majd jövő év márciusában újabb ápolói béremelés következik, végrehajtva ezzel a rendszerváltás óta a legnagyobb léptékű béremelést, alig több mint egy év alatt. 

Az államtitkár hangsúlyozta: azon vannak, hogy az egészségügyi dolgozók bérét és munkakörülményeiket a mostani nehéz gazdasági helyzet ellenére is folyamatosan javítsák.

Borítókép: Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára  (Fotó: MTI/Soós Lajos)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.