Megnevezte a DK, ki lesz az új parlamenti képviselőjük

A tragikus hirtelenséggel nemrég elhunyt Kordás László megüresedett országgyűlési mandátumát veheti majd át.

Magyar Nemzet
Forrás: Infostart2023. 02. 13. 17:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kordás László országgyűlési képviselő tragikus halála miatt a Demokratikus Koalíció (DK) új képviselőt küldhet a parlamentbe. A párt közölte: Ráczné Földi Judit veheti majd át a megüresedett országgyűlési mandátumot – írja az Infostart.

A DK közleménye szerint 

egy olyan tehetséges nővel bővül a frakciójuk, aki jól ismeri a vidék Magyarországát is.

Ráczné Földi Judit közgazdász, tíz éve a Demokratikus Koalíció tagja, 2015 óta pedig székesfehérvári önkormányzati képviselő, a gazdasági bizottság alelnöke. 

Magas fokú szociális érzékenységem neveltetésemből és a vidéken tapasztalt szegénységből fakad, már gyerekkorom óta az a vágyam, hogy ha lehetőségem adódik, minden erőmmel azon fogok dolgozni, hogy az önhibájukon kívüli nehéz sorsú embereken minden erőmmel segítsek

– írja a párt honlapján közzétett bemutatkozásában.

A politikussal szemben a 2021-es ellenzéki előválasztáson felmerült, hogy érintett volt egy székesfehérvári night-club üzemeltetésében, illetve köze lehet egy offshore céghez. A Civil Választási Bizottság elutasította az erről szóló beadványt, de a jelölt végül alulmaradt az előválasztási küzdelemben.

Kordás László, a DK országgyűlési képviselője január 31-én hunyt el, pénteken vettek tőle végső búcsút a cinkotai temetőben. A párt bér- és munkaügyi árnyékminisztere volt, a halála előtti nap reggelén még részt vett az árnyékkormány ülésén.

Borítókép: Ráczné Földi Judit (Forrás: Székesfehérvár önkormányzatának honlapja)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.