A Barátság kőolajvezetékhez tartozó kábelt lophatott el egy bűnbanda, lecsapott a TEK + videó

Egy olyan kábellopó társaság ellen indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda, akiket a Molnál február végén történt üzemzavarral is összefüggésbe hoztak – értesült a Magyar Nemzet. A négyfős bandát a rendőrség őrizetbe vette.

Pámer Dávid
2023. 03. 17. 11:36
null
Százhalombatta, 2013. július 25. A Barátság II. kõolajvezetéknek a Mol Dunai Finomítójába belépõ vezetéke a fõelzáró csappal, elõtérben emléktábla Százhalombattán 2013. július 25-én. A Dunai Finomító a Mol-csoport legnagyobb, Magyarország egyetlen kõolaj-feldolgozó létesítménye. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy négyfős társaságra csapott le a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) felkérésére tegnap a Terrorelhárítási Központ (TEK), miközben Pilismaróton egy cég tulajdonában lévő kábelt próbáltak ellopni éppen – tudta meg a Magyar Nemzet.

Információnk szerint 

mindenkit őrizetbe vettek, és a hatóság kezdeményezi a letartóztatásukat.

Úgy tudjuk, a fóti csapat ennél korábban merészebb akcióra is vállalkozott. Alsónémedi külterületén egy kisebb méretű kábelt loptak el, ami információink szerint a Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt., a Mol tulajdonában lehet, és a Barátság kőolajvezetékhez tartozik. A történtek kisebb üzemzavart okoztak. 

Az üggyel összefüggésben a rendőrség közleményt adott ki, amelyet változtatás nélkül közlünk az alábbiakban:

Közérdekű üzem megzavarása, rongálás és lopás kísérlete miatt folyik büntetőeljárás a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztályán három férfivel és egy nővel szemben. A négyfős Pest vármegyei bűnbandát 2023. március 16-án reggel fogták el a KR NNI nyomozói a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel közösen a Komárom-Esztergom vármegyei Pilismaróton, miközben egy telekommunikációs cég tulajdonában lévő földkábelt vágtak el. Eltulajdonítani azonban már esélyük sem volt a rendőrök gyors közbelépésének köszönhetően. Mivel a lopással veszélyeztett érték többmillió forint lehet, így a társaságnak nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás kísérlete miatt kell felelnie.

A négy fő közül két férfit és a nőt a KR NNI Vagyonvédelmi Osztálya egy korábbi üggyel is összefüggésbe hozta. 2023. február 28-án ugyanis Alsónémedi külterületén vágtak ki egy darabot egy földben futó kábelből, ami az ország olajellátásához tartozó csővezeték működésében zavart okozott. Így a három főt közérdekű üzem megzavarásával és nagyobb kárt okozó rongálással is meggyanúsították a nyomozók.          

A KR NNI nyomozói a 48 éves N. Zoltánnét, 27 éves fiát, N. Zoltánt, valamint két társukat, a szintén 27 éves K. Zoltán Krisztiánt és a 39 éves K. Gyulát gyanúsított kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.   
 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.