A hungarikumok adják a nemzet, a haza, az otthon érzését

Közös küldetésünk, hogy a hungarikumok, a nemzeti értékek segítségével megőrizzük hagyományainkat, identitásunkat – hangsúlyozta az agrárminiszter.

Magyar Nemzet
2023. 03. 07. 17:24
null
Fotó: Pelsoczy Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közös küldetésünk, hogy a hungarikumok, a nemzeti értékek segítségével megőrizzük hagyományainkat, identitásunkat és a kultúránkat átadjuk a következő generációknak – hangsúlyozta a Magyar Fesztivál Szövetség keddi konferenciáján az agrárminiszter. Nagy István kiemelte:

rendkívül fontos nekünk, magyaroknak, hogy mire építjük a jövőnket. Hagyományaink, értékeink segítenek minket eligazodni a gyorsan változó világban, segítenek megérteni, mit jelent a nemzet, a haza, az otthon érzése. Ezt adják a hungarikumok. 

A legfontosabb az értékpiramis alapja, a helyi hagyományok gyűjtése, a legkisebb települések szokásai, a legapróbb tárgyi emlékek, hiszen ezek a lokális értékek adják a hazaérkezés örömét. Ezért építették be a hungarikum törvénybe a helyi, települési, megyei és tájegységi értéktár fogalmát – mutatott rá a tárcavezető. Mint fogalmazott ma a legnagyobb kincs a család, egy baráti társaság, egy kisebb közösség egészen a magyar nemzetig határon innen és túl.

A kis közösségek és a kulturális identitásunk olyan értékek, melyek egyszerre tesznek különbözővé másoktól és kötnek össze minket az egész világon

 – húzta alá.

Borítókép: Nagy István agrárminiszter (Fotó: Pelsőczy Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.