Áldatlan állapotok az 1-es villamos pályájának egyes részein, gaz és szemét mindenütt

Egyre elhanyagoltabb az 1-es villamos vonala az Árpád hídnál. Több megálló is rendkívül gondozatlan, óriási a gaz, de szemét is van jócskán. Hol van a BKK és a Fővárosi Önkormányzat? – tette fel a kérdést a Metropol.

Munkatársunktól
Forrás: Metropol2023. 03. 31. 10:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi időben egyre gondozatlanabb benyomást kelt az 1-es villamos útvonala, a sínpálya mellett több helyütt magasra nőtt a gaz, és szemmel láthatólag egyre elhanyagoltabb az egész terület. 

Eldobott szemét, műanyag flakonok, cigarettacsikkek csúfítják el a zöldfelületet, a portál munkatársai kettétört dísztárcsát is találtak, és hozzátették: az Árpád híd környéke a leginkább érintett terület. A Honvédkórháznál maga a megálló ugyan tiszta volt, de a környék annál inkább elhanyagolt, s ugyanez igaz más területekre is – fűzte hozzá a Metropol.

A portál cikkében megjegyezte: azért is furcsa mindez, mert nemrégiben a BKK a honlapján hirdette, hogy „tisztábbá és biztonságossá teszik Budapestet”. Úgy fogalmaztak: „Idén is folytatódik a Budapesti Közlekedési Központ által életre hívott köztisztasági és közrendvédelmi akciósorozat.”

Az akció március 16-án vette elvileg kezdetét. ugyanakkor a Metropol szerint nem világos, hogy miért csak egy-egy vonalra korlátozódnak a tisztítási munkálatok.

Mindenesetre a BKK honlapja hosszan értekezett a „közös felelősségvállalásról”, illetve arról tájékoztatták a budapestieket, hogy 22 helyszínen szerveztek ilyen jellegű akciót.

A Metropol ugyanakkor emlékeztetett rá, hogy a főváros köztisztaságáról szóló rendelete szerint a Budapest Főváros Önkormányzat Közgyűlése gondoskodik a fővárosban a köztisztasági szolgáltatásokról. Ez alatt a Fővárosi Önkormányzat felel a tulajdonában vagy kezelésében lévő épületek, járdák tisztán tartásáról, síkosságmentesítéséről és hóeltakarításáról is. 

De Karácsony Gergelyékhez tartozik a vasúti pályahálózatba tartozó villamosperonok tisztán tartása is – hívták fel rá a figyelmet.

Borítókép: Elhanyagolt terület az 1-es villamos vonalán. (Forrás: Metropol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.