Április elsejétől ismét üzemel az ajkai kórház sürgősségi osztálya

A sürgősségi betegellátási osztály átalakítását a Magyar Orvosi Kamara úgy értékelte, hogy megszűnt Ajkán a sürgősségi betegellátás.

2023. 03. 20. 13:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ajkai Magyar Imre Kórház kérelmére a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatában április 1-jétől engedélyezte a sürgősségi fekvőbeteg-ellátás ismételt működtetését – értesült a Magyar Nemzet. A történtek előzménye, hogy a sürgősségi betegellátási osztály március elejétől sürgősségi betegfogadó hellyé alakult át a Magyar Imre Kórházban. A változások heves indulatokat váltottak ki a helyiekben, akik demonstrációt szerveztek március 15-re a kórház elé.

A nemrég felújított sürgősségi osztály átalakítását a Kincses Gyula vezette Magyar Orvosi Kamara úgy értékelte, hogy megszűnt Ajkán a sürgősségi betegellátás, továbbá felvetette azt is, az ajkai kórház után máshol is megszűnhet a sürgősségi betegellátás. Nagy Zoltán, a kórház főigazgatója ugyanakkor azzal magyarázta a történteket, hogy adminisztrációs intézkedés történt. Mint fogalmazott, ez az átalakulás, úgy látszik, hogy az emberekben, azt a téves érzést keltette, hogy megszűnt az ajkai kórházban a sürgősségi betegellátás. Ez nem így van – rögzítette a főigazgató.

Nem sokkal később a kórház menedzsmentje közleményt adott ki, amelyben közölték, hogy a sürgősségi betegellátó osztály visszaállítása érdekében azonnali új engedélyeztetési eljárást kezdeményezek. Kiemelték azt is: a betegek 0–24 órában történő ellátása addig is folyamatos.

Az eset kapcsán lapunk az NNK részletes tájékoztatását kérte. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket. 

Borítókép: A Magyar Imre Kórház főépülete a Veszprém megyei Ajkán (Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.