időjárás 21°C Félix 2023. június 9.
logo

Április elsejétől ismét üzemel az ajkai kórház sürgősségi osztálya

Magyar Nemzet
2023.03.20. 13:56 2023.03.20. 17:11
Április elsejétől ismét üzemel az ajkai kórház sürgősségi osztálya

Az ajkai Magyar Imre Kórház kérelmére a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatában április 1-jétől engedélyezte a sürgősségi fekvőbeteg-ellátás ismételt működtetését – értesült a Magyar Nemzet. A történtek előzménye, hogy a sürgősségi betegellátási osztály március elejétől sürgősségi betegfogadó hellyé alakult át a Magyar Imre Kórházban. A változások heves indulatokat váltottak ki a helyiekben, akik demonstrációt szerveztek március 15-re a kórház elé.

A nemrég felújított sürgősségi osztály átalakítását a Kincses Gyula vezette Magyar Orvosi Kamara úgy értékelte, hogy megszűnt Ajkán a sürgősségi betegellátás, továbbá felvetette azt is, az ajkai kórház után máshol is megszűnhet a sürgősségi betegellátás. Nagy Zoltán, a kórház főigazgatója ugyanakkor azzal magyarázta a történteket, hogy adminisztrációs intézkedés történt. Mint fogalmazott, ez az átalakulás, úgy látszik, hogy az emberekben, azt a téves érzést keltette, hogy megszűnt az ajkai kórházban a sürgősségi betegellátás. Ez nem így van – rögzítette a főigazgató.

Nem sokkal később a kórház menedzsmentje közleményt adott ki, amelyben közölték, hogy a sürgősségi betegellátó osztály visszaállítása érdekében azonnali új engedélyeztetési eljárást kezdeményezek. Kiemelték azt is: a betegek 0–24 órában történő ellátása addig is folyamatos.

Az eset kapcsán lapunk az NNK részletes tájékoztatását kérte. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket. 

Borítókép: A Magyar Imre Kórház főépülete a Veszprém megyei Ajkán (Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.