Épphogy nem történt tömegbaleset Székesfehérváron

Betondarabokat tett a sínekre két fiatal.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 31. 16:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Székesfehérvár és Szombathely közötti vasútvonalon közlekedő személyszállító vonat mozdonyvezetője 2023. március 29-én délután arra lett figyelmes, hogy Székesfehérvár külterületén ismeretlen személyek a vasúti pálya síneire a vasúti földkábelek takarására szolgáló betonelemeket helyeztek el. 

Fotó: Police

Miután a betondarabokat a vonat vezetője féktávolságon belül észlelte, így azok közül több elemen is áthaladt a szerelvénnyel, többet összetörve közülük. A szerencsének köszönhetően baleset nem történt, a mozdonyvezető pedig azonnal jelezte a történteket munkatársainak, ők pedig rögtön értesítették a hatóságot. A vasúttársaság alkalmazottaitól kapott információk alapján a rendőrök 

egy napon belül azonosították és elfogták azt a 14 éves  székesfehérvári fiút és ugyancsak tizenéves társát, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével.

A két fiatal ellen vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon – írja a rendőrségi portál.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság egyúttal felhívta a figyelmet, hogy aki mások életét vagy testi épségét veszélyezteti, az nem gyerekcsíny kategóriába tartozó eset, hanem bűncselekmény, amelynek nagyon komoly büntetőjogi következményei is lehetnek.

Borítókép: Az egyik betondarab (Fotó: Police)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.