Exkluzív fotók a román kamionban talált 54 illegális migránsról

Exkluzív fotókat kapott a Magyar Nemzet a Győr közelében kedden történt migránselfogásról. Az M1-es egyik pihenőjében bukkantak 54 illegális bevándorlóra egy román kamionban, gumiabroncsok közé elbújva. A román sofőrt embercsempészet miatt őrizetbe vették.

2023. 03. 29. 14:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Romániának adjuk át azt az 54 illegális migránst, akiket kedden kora délután Győr közelében találtak az M1-es autósztráda egyik pihenőjében. Az elfogott embercsempész, román kamionsofőrt őrizetbe vették a rendőrök, indítványozzák a letartóztatását. Ellene a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőr-főkapitányság jár el embercsempészet megalapozott gyanúja miatt. Az embercsempész bizonyítottság esetén akár nyolc év szabadságvesztést is kaphat, Kérdés, hogy volt-e büntetve már Magyarországon, ha nem, akkor a bírósági gyakorlat szerint megúszhatja három év szabadságvesztéssel.

Az elfogott migránsokat leszállítják a kamionról (Fotó: Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőr-főkapitányság)

Az elfogásról exkluzív fotókat kapott a Magyar Nemzet, amelyeken azok a pillanatok láthatók, ahogy a migránsok sorra bújnak elő a kamion szállítmánya közül.

Amint azt tegnap, az akcióval egy időben megírtuk: a Nemzeti Nyomozó Iroda felderítőinek jelzésére egy román rendszámú, ponyvás kamiont állítottak félre Győr közelében az egyenruhás rendőrök. A ponyva alól, a szállítmány – vadonatúj gépjárműabrocsok – közül került elő az 54 illegális migráns. 

Valamennyi elfogott migráns fiatal, katonakorú férfi. (Fotó: Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőr-főkapitányság)

Az eddigi információk szerint a migránsok vélhetően már Románia területén megbújtak a kamion rakterében. A Magyarországra illegálisan érkezett, iratokkal nem rendelkező migránsokat elszámoltatás után ezekben a percekben kísérik a határra és adják át őket a román hatóságoknak. 

A kamion rakományát fedezékként használták a migránsok. (Fotó: Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőr-főkapitányság)

 

Románia felől a migránsok zöme kamionban megbújva szökik be Magyarországra, vagy próbál meg beszökni. Gyakran a kamionsofőr tudta nélkül rejtőznek el a szállítmány közé, vagy függeszkednek fel az alvázra. A román határrendészek tavaly nyáron számoltak be arról, hogy egy román rendszámú, román sofőr által vezetett kamion hajnali fél négykor jelentkezett Romániából való kilépésre a Nagylak 2–Csanádpalota határátkelőhelyen. Az iratok szerint a gépjármű cipőket szállított Romániából Olaszországba.

A határrendészek kockázatelemzés alapján alaposan átvizsgálták a gépkocsit, amelynek rakodóteréből 75, Magyarországra szökni próbáló személy került elő.

A bevándorlók bangladesi és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, és azt nyilatkozták, hogy a schengeni övezet országaiba szerettek volna jutni.

Borítókép: A román rendszámú kamion gumiabroncsot szállított, ezek közé bújt az 54 migráns (Fotó: Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőr-főkapitányság)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.