Ötvennégy migránst találtak egy román kamionban Győrnél

Ezekben a percekben is tart annak az ötvennégy illegális migránsnak a kihallgatása, akiket nemrég találtak meg Győr közelében, egy pihenőbe félreállított román rendszámú kamionban.

2023. 03. 28. 15:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét óriási sikerről adhat számot a rendőrség. A Nemzeti Nyomozó Iroda felderítőinek jelzésére egy román rendszámú, ponyvás kamiont állítottak félre Győr közelében az egyenruhás rendőrök. A ponyva alól 54 illegális migráns került elő, akiket a rendőrök elszállítottak a helyszínről, és jelenleg is tart az elszámoltatásuk a győri rendőrkapitányságon. 

Úgy tudjuk, a kamion román állampolgárságú sofőrjét embercsempészet miatt őrizetbe vették. A migránsok vélhetően már Románia területén megbújtak a kamion rakterében. A Magyarországra illegálisan érkezett, iratokkal nem rendelkező migránsokat elszámoltatás után visszakísérik a határra. Várhatóan Romániának adják át őket.

Rendőrségi elemzések szerint az embercsempészek főleg kamionokat használnak a román határ átlépéséhez. Évente ötmillió kamion hajt át az ártánd–borsi nemzetközi határátkelőn, ez Közép-Európa legnagyobb forgalmi, kelet–nyugat irányú útvonalának magyar–román átkelője. A forgalom teljes körű ellenőrzése lehetetlen feladat.

A személyforgalom mellett a kiemelkedő teherforgalom az embercsempészek számára is kedvező helyzetet teremt. Mivel fizikailag lehetetlen minden kamiont tételesen ellenőrizni, ez kiváló lehetőség illegális migránsok beszöktetésére a schengeni zónába. Jelenleg még Ártánd–Borsnál húzódik a schengeni határ, amit jelenleg Magyarország véd. (Romániát néhány hónapja nem vette fel az unió a schengeni övezetbe.)

Borítókép: Egy korábbi embercsempész-kamion (Forrás: police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.