Hamarosan elkezdik takarítani a hidakat Budapesten, ezeken a helyeken lesz torlódás

Ezen a hétvégén, szombaton kezdődik a hidak tavaszi nagytakarítása a fővárosban – közölte a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divíziója pénteken.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 31. 13:03
null
Budapest, 2022. augusztus 15. A Duna a Margit-sziget déli csúcsánál, a Margit híd szigeti bejárója alatt 2022. augusztus 15-én. A folyó vízállása Budapestnél 78 centiméter. MTI/Kovács Anikó Fotó: Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőként szombat reggel fél hét és délután fél kettő között az Erzsébet híd Budáról Pestre vezető oldalát, vasárnap pedig ugyanebben az időben a híd Pestről Budára vezető oldalát tisztítják meg, a külső buszsáv részleges lezárása mellett. A takarítást környezetkímélő technológiával, kézi és gépi erővel végzik.

A gépjárművezetőket arra kérik, hogy segítsék az autóbuszokat a besorolásban, a sávváltásban. A társaság kéri továbbá a gépjárművel közlekedőket és a járdán kerékpározókat, hogy a munkaterületek mellett fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Az FKF munkatársai évente kétszer, tavasszal és ősszel tisztítják meg Budapest kiemelt forgalmú hídjait, a hídmosások az éves, előre tervezett köztisztasági munkák részei.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.