Hatalmas tűz ütött ki Monorierdőnél, átmentileg nem járnak a vonatok

A lángok három csarnokban csaptak fel, az egyik csarnok a tűzben teljesen megsemmisült.

Magyar Nemzet
Forrás: katasztrofavedelem.hu, MTI2023. 03. 17. 16:25
null
Monorierdõ, 2023. március 17. Raklapok égnek egy üzemben ezer négyzetméteren Monorierdõn 2023. március 17-én. A raklapüzemhez a legmagasabb, ötös riasztási fokozatban érkeztek több településrõl tûzoltók. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas tűz ütött ki Monorierdőnél, miután mintegy ezer négyzetméteren raklapok gyulladtak ki egy üzemben a Monori úton – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A tájékoztatás szerint a raklapüzemhez a legmagasabb, ötös riasztási fokozatban érkeztek több településről tűzoltók. A helyszínre a monori, a dabasi, a ceglédi, a nagykátai, a fővárosi és a gödöllői hivatásos, illetve az üllői önkéntes tűzoltókat riasztották, valamint az érdi, a szolnoki és a szentendrei hivatásos tűzoltók is csatlakoztak az oltáshoz. 

 

A katasztrófavédelem legfrissebb tájékoztatása szerint a lángok három csarnokban csaptak fel, az egyik csarnok a tűzben teljesen megsemmisült. 

 

Az Útinform arról számolt be, hogy a 4-es főúton, Monorierdő belterületén a tűzeset miatt teljes lezárás van érvényben, a forgalmat mellékutakra terelik. 

A MÁV azt közölte, hogy a raklapüzemben, a vasúti pálya mellett keletkezett tűz oltása miatt Monorierdőnél a katasztrófavédelem lezárta a vasúti pályát, ezért Monor és Pilis között átmentileg nem közlekedhetnek a vonatok, itt pótlóbuszok szállítják az utasokat. 

A tűz miatt késések várhatók a Budapest–Cegléd–Szeged és a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon, és járatok kimaradására, továbbá rövidebb útvonalon közlekedő járatokra kell számítani.

A Mávinform Facebook-oldalán később azt írták, hogy a Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza között közlekedő távolsági vonatok kerülőúton, Zugló, Kőbánya-Kispest, Ferihegy és Cegléd érintése nélkül közlekednek. A Volánbusz pedig visszavonásig elfogadja a vasúti jegyeket és bérleteket a Budapest-Cegléd-Szolnok vonal valamennyi érintett települése között.

Borítókép: Raklapok égnek egy üzemben ezer négyzetméteren Monorierdőn 2023. március 17-én (Forrás: MTI/Mihádák Zoltán)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.