időjárás 7°C Gábor , Karina 2023. március 24.
logo

Hatalmas tűz ütött ki Monorierdőnél, átmentileg nem járnak a vonatok

Magyar Nemzet
Forrás: katasztrofavedelem.hu, MTI
2023.03.17. 16:25 2023.03.17. 18:07
Hatalmas tűz ütött ki Monorierdőnél, átmentileg nem járnak a vonatok

Hatalmas tűz ütött ki Monorierdőnél, miután mintegy ezer négyzetméteren raklapok gyulladtak ki egy üzemben a Monori úton – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A tájékoztatás szerint a raklapüzemhez a legmagasabb, ötös riasztási fokozatban érkeztek több településről tűzoltók. A helyszínre a monori, a dabasi, a ceglédi, a nagykátai, a fővárosi és a gödöllői hivatásos, illetve az üllői önkéntes tűzoltókat riasztották, valamint az érdi, a szolnoki és a szentendrei hivatásos tűzoltók is csatlakoztak az oltáshoz. 

 

A katasztrófavédelem legfrissebb tájékoztatása szerint a lángok három csarnokban csaptak fel, az egyik csarnok a tűzben teljesen megsemmisült. 

 

Az Útinform arról számolt be, hogy a 4-es főúton, Monorierdő belterületén a tűzeset miatt teljes lezárás van érvényben, a forgalmat mellékutakra terelik. 

A MÁV azt közölte, hogy a raklapüzemben, a vasúti pálya mellett keletkezett tűz oltása miatt Monorierdőnél a katasztrófavédelem lezárta a vasúti pályát, ezért Monor és Pilis között átmentileg nem közlekedhetnek a vonatok, itt pótlóbuszok szállítják az utasokat. 

A tűz miatt késések várhatók a Budapest–Cegléd–Szeged és a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon, és járatok kimaradására, továbbá rövidebb útvonalon közlekedő járatokra kell számítani.

A Mávinform Facebook-oldalán később azt írták, hogy a Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza között közlekedő távolsági vonatok kerülőúton, Zugló, Kőbánya-Kispest, Ferihegy és Cegléd érintése nélkül közlekednek. A Volánbusz pedig visszavonásig elfogadja a vasúti jegyeket és bérleteket a Budapest-Cegléd-Szolnok vonal valamennyi érintett települése között.

Borítókép: Raklapok égnek egy üzemben ezer négyzetméteren Monorierdőn 2023. március 17-én (Forrás: MTI/Mihádák Zoltán)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.