időjárás 16°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Tűz ütött ki egy magyarországi kórházban

Munkatársunktól
Forrás: MTI
2023.03.17. 06:53 2023.03.17. 08:20
Tűz ütött ki egy magyarországi kórházban

Kigyulladt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet egyik negyedik emeleti kórterme csütörtök este, a tűzoltók a lángokat eloltották, jelenleg embereket menekítenek ki az épületből – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott hivatalvezetője az MTI-vel.

Kisnémet Tamás tűzoltó hadnagy elmondta: a Tószegi úti kórházban egy mintegy tíz négyzetméteres helyiség gyulladt ki. Az embereket másik épületszárnyba vitték, és két melegedőbusz is a helyszínre érkezett – tette hozzá, megjegyezve: jelenleg az utómunkálatok zajlanak. A tűz keletkezésének okát majd tűzvizsgálati eljárás során vizsgálják – közölte. 

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szolnoki, a kunszentmártoni, a jászberényi, a mezőtúri, a kecskeméti, a szarvasi, a ceglédi és a nagykátai hivatásos tűzoltók a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltották a lángokat, és embereket menekítettek ki az épület füsttel telítődött szintjeiről.

Két nappal ezelőtt is volt dolguk a tűzoltóknak, akkor Győr-Moson-Sopron vármegyében lángolt nagy területen egy nádas. A tűzhöz nagy erőkkel érkeztek ki a soproni, a csornai, a kapuvári, a sopronkövesdi, a sárvári, a szombathelyi, a győri és a lébényi hivatásos tűzoltók mellett a fertőrákosi, a nagylózsi, a hegykői, a sopronhorpácsi, az osli, a völcseji, a nagycenki és a peresztegi önkéntes tűzoltók is. 

Szerencsére nem sokkal később sikerült körülhatárolni a lángokat. A tűz mintegy két és fél négyzetkilométernyi területet érintett, de szerda délutánra sikerült eloltani.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.