Kigyulladt egy lakás a XIII. kerületben, meghalt egy idős asszony

Tizenkét órán belül két halálos lakástűzről számolt be a Katasztrófavédelem. A XIII. kerületben vasárnap reggel, a zalai Szentgyörgyváron szombat este történt tragédia. Dabason pedig egy leégett bádogépítménynél bukkantak két holttestre.

Magyar Nemzet
Forrás: OKF, MTI2023. 03. 12. 8:13
null
Budapest, 2022. július 4. Tûzoltók és mentõk Budapest XIII. kerületében, a Tatai utcában 2022. július 4-én, ahol mintegy ezer négyzetméteren ég egy földszintes raktárépület tetõszerkezete. A tûzoltók több gázpalackot kivittek az épületbõl és négy vízsugárral oltják a lángokat. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap reggel Budapest XIII. kerületében kigyulladt egy társasház első emeleti lakása a Hegedűs Gyula utcában. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a berendezési tárgyak égtek a lakás húsz négyzetméteres szobájában.

Három járművel tizenhárom tűzoltó vonult ki az esethez. Behatoltak a száz négyzetméteres lakásba, ahol egy fotel, egy szekrény és egy szék égett három négyzetméteren.

A fővárosi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. Az esethez a mentők is kiérkeztek.

A tűzoltók az ott lakó idős nőt kihozták az épületből, de az életét már nem lehetett megmenteni. 

A tűz okát tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni.

 

Tragédia Szentgyörgyváron

A Katasztrófavédelem egy másik halálos áldozattal járó tűzesetről is beszámolt. Szombat este kaptak bejelentést, hogy kigyulladt egy száztíz négyzetméteres családi ház egyik tizenhat négyzetméteres szobája a Zala vármegyei Szentgyörgyváron, a Petőfi Sándor utcában.

A tűzzel érintett helyiségben az ágy és a mellette lévő szekrény égett. A lángok egy négyzetméteren a födémet is elérték.

A helyszínre Keszthelyről három tűzoltóautóval tizenegy hivatásos tűzoltó, valamint az alsópáhoki önkéntes tűzoltók négy fővel érkeztek ki. Az egységek rövid idő alatt megfékezték a lángokat. Az épületből egy gázpalackot is kihoztak, amit visszahűtöttek, megakadályozva egy robbanást.

Oltás közben egy középkorú nő holttestére bukkantak a házban. 

Nem kizárt, hogy a tüzet ágyban dohányzás okozta. A tűz pontos keletkezési körülményeit tűzvizsgálati eljárás tárja majd fel.

A hasonló tragédiák megelőzése érdekében érdemes füstérzékelőt szerelni a konyha, a háló és a nappali plafonjára – figyelmeztettek.

 

Két holttestet találtak Dabason

Kigyulladt egy bádogépítmény vasárnap a dabasi Füves utcában, a tűzoltók a helyszínen két holttestet találtak – közölte a Katasztrófavédelem. A mintegy húsz négyzetméteres építmény teljes terjedelmében égett.

A dabasi hivatásos tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, az építményből egy gázpalackot is kihoztak.

Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: vasárnap reggel nyolc órakor érkezett a a bejelentés a tűzről, a holttestek azonosítása folyamatban van.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.