„Ismét megbukik az az állítás, hogy az önkormányzatok ki vannak véreztetve"

Feleslegesen költhet milliárdokat a baloldal az Üllői út felújítására.

2023. 03. 31. 15:10
null
Budapest, 2022. szeptember 5. Parkoló autók Budapest belvárosában 2022. szeptember 5-én. Ettõl a naptól többet kell fizetni a parkolásért Budapesten, a belsõ kerületekben hatszáz forintba kerül óránként, miután életbe lépett az új, négy zónatípusból álló egységes fõvárosi parkolási rendszer. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljesen érthető, ha egy kerületi polgármester elvégezné azt a munkát, ami a főváros dolga lenne, de nem teszi

−reagált Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője arra, hogy a XVIII. kerület vezetése úgy döntött, nem vár tovább Budapestre, saját forrásból újítja fel az Üllői utat. 

Wintermantel szerint számos példát láthattunk ilyen munkálatokra: közterületi kukák telepítése, gyalogos-átkelőhelyek létesítése vagy zöldterületek karbantartása esetén a kerületek a főváros helyett végzik el az alapvető feladatokat. −Viszont ezekben az esetekben elengedhetetlen a megfelelő előkészítés és koordináció, mert anélkül csak pazarlás lesz belőle. Karácsony Gergely pedig ha már nem végzi el a feladatát, akkor jobban tenné ha legalább a vízműveket utasítaná arra, hogy végezze el az útfelújítás előtt a szükséges csőrekonstrukciót

− fogalmazott a frakcióvezető. Hozzátette:

 jól láthatóan ismét megbukik az az állítás, hogy az önkormányzatok ki vannak véreztetve, hiszen van pénzük arra, hogy a főváros helyett végezzék el a feladatot.

Mint arról korábban írtunk, feleslegesen költhet milliárdokat a baloldal az Üllői út felújítására. Úgy tudni, a beruházás ötven százalékkal többe kerül, mint amennyit Budapest útfelújításra tervez fordítani 2023-ban. A mérnökök szerint egy csőrepedés pillanatok alatt iszonyú károkat tud okozni, így az is előfordulhat, hogy a milliárdokért felújított út egy részét néhány héten belül fel kell szedni.

Látható az is, hogy a főpolgármester a baloldali vezetésű kerületeket előszeretettel támogatja. – A főpolgármester nemcsak Csepelt, de az összes jobboldali vezetésű kerületet háttérbe szorítja – erről beszélt nemrégiben a Hír TV-nek Csepel fideszes polgármestere. Borbély Lénárd emlékeztetett arra is, hogy Karácsony Gergely a Covid-járvány ideje alatt egyetlen fejlesztési tervet sem osztott meg a főváros jobboldali polgármestereivel.

Szembetűnő az is, hogy az útfelújítások nyertesei a baloldali vezetésű kerületek, többek között a XV. és a XIV.:

szeptemberben derült ki, hogy a XV. kerületben a BKK beruházásában csaknem egy év alatt megújul az Erdőkerülő utca és a Zsókavár utca, emellett új gyalogátkelőhelyeket létesítenek, valamint akadálymentesítik a Fő téri villamosmegállót.

Novemberben pedig arról szóltak a hírek, hogy újabb útszakaszt korszerűsítenek Zuglóban: a Vezér utcai nagyberuházás Füredi utca felé vezető oldalának megújult részét Karácsony Gergely főpolgármester, Horváth Csaba, Zugló polgármestere és Hajdu Flórián alpolgármester adta át hivatalosan a kerület lakosainak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.