időjárás 14°C Zalán 2023. március 30.
logo

Ismét tárgyalt a pedagógusokkal a Belügyminisztérium

Magyar Nemzet
2023.03.17. 16:07 2023.03.17. 16:23
Ismét tárgyalt a pedagógusokkal a Belügyminisztérium

Folytatódtak a köznevelési törvénytervezetekről tartott egyeztetések csütörtökön és pénteken a Belügyminisztériumban a Nemzeti Pedagógus Kar, valamint a Pedagógusok Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete részvételével. 

A megbeszéléseken a felek érdemi szakmai párbeszédet folytattak – többek között – a pedagógusbér-emeléssel párhuzamosan bevezetni tervezett munkajogi változtatásokra vonatkozó javaslatokról

 olvasható a szaktárca közleményében.

Mint ismert, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) felhívást tett közzé, amelyben arra buzdították a pedagógusokat, hogy csütörtökön és pénteken (március 16–17.) szüntessék be a munkát. – Kérjük a munkavállalókat, ezeken a napokon szüntessék be a munkát, kérjük a bennünket támogató szülőket, lehetőség szerint tartsák otthon gyermekeiket, kérjük a támogatóinkat, intézményeik környékén ezeken a napokon szervezzenek élőláncot! – áll a felhívásukban.

Borítókép: Tanárok tüntetése (Fotó: Katona Vanda)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.