Jégeső és viharos szél várható a nyári időszámítás első napjára

Nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, ami délelőtt a Dunántúlon, később keleten is megvastagszik, késő este már mindenütt borult lesz az ég.

Magyar Nemzet
2023. 03. 26. 7:53
null
Budapest, 2013. december 6. Viharfelhõk Budapest felett 2013. december 6-án, középen a Budai Vár. Ezen a napon több megyére, valamint a fõvárosra is kiterjesztette a korábban viharos szél miatt kiadott másodfokú riasztást a meteorológiai szolgálat. MTI Fotó: Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napközben néhol futó zápor előfordulhat, késő délutántól, kora estétől nyugat felől egyre inkább megnövekszik a csapadékhajlam, és estétől egyre többfelé várható csapadék. 

Az esti óráktól a nyugat felől érkező csapadékzónában a Dunántúlon zivatarok is előfordulhatnak, melyeket szélerősödés és akár apró szemű jég is kísérhet.

A déli, délnyugati szelet sokfelé kísérik élénk, néhol erős lökések – írja előrejelzésében a Met.hu.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű. Késő este 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

 

Forrás: met.hu

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket

A frontra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat a Köpönyeg orvosmeteorológiai jelentése szerint. 

Sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív- és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet, így náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. 

Borítókép: Illusztráció(Fotó: MTI/Mohai Balázs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.