Kubatov Karácsonyra gondol

A főváros ismét elesett, forgalmi zavarok tapasztalhatók egymás után.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 03. 27. 12:21
20230222 budapest fovarosi kozgyules havran zoltan magyar nmezet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Karácsony Gergelyre gondolok mindig, meg-megállva…” – fogalmazott Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben, amihez egy képernyőfotót csatolt a ma délelőtt Budapesten tapasztalható torlódásokról, forgalmi zavarokról.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Karácsony Gergely főpolgármester tovább folytatja az autósüldözést a fővárosban. Még a múlt héten jelentette be, hogy a metrópótláshoz kialakított buszsávok révén csökkent a belvároson átmenő forgalom, a város alkalmazkodott ehhez, de ha visszaadnák ezeket a sávokat az autósoknak, akkor a forgalom a jelenleginek a duplájára nőne. Ezért ahol lehet, ott uniós forrásból kerékpársávvá alakítják ezeket a buszsávokat, így a Váci úton kifelé a Dózsa György útig, az Üllői úton pedig a Kálvin tér és a Népliget között.

Karácsony azt is közölte: abban nincs politikai vita, hogy a népligeti és a Nyugati téri felüljáróra hosszú távon nincs szükség, rontják a városképet, rossz műszaki állapotban vannak, és olyan forgalmat hoznak létre, amit a belváros nem tud levezetni. 

A tervek szerint ezeket 2026 után elbontják. Arról is beszélt, hogy tervezik a Bajcsy-Zsilinszky úti villamos visszaépítését és a villamosok összekötését a Lehel tértől a Deák térig, így Újpesttől a XI. kerületig fonódó villamoshálózatot lehetne létrehozni a pesti oldalon.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester. (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.