időjárás 21°C Félix 2023. június 9.
logo

Kiderült, ki lesz a Párbeszéd EP-listavezetője

Magyar Nemzet
Forrás: index.hu
2023.03.26. 11:11 2023.03.26. 11:53
Kiderült, ki lesz a Párbeszéd EP-listavezetője

Nagyrendezvényt hirdetett vasárnap délelőttre a Párbeszéd, ahol a párt új neve, valamint a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választások is szóba kerültek.

Az Index beszámolója szerint a zöld Magyarország-vízió immár az egyszázalékos párt nevében is meg fog jelenni, ugyanis Párbeszéd – A Zöldek Pártja, röviden Párbeszéd – Zöldek néven folytatják a politizálást Karácsonyék. 

A rendezvényen Tordai Bence és Szabó Rebeka társelnökök azt hangoztatták, hogy zöld Európát, és benne zöld Magyarországot kívánnak építeni. A jövő csak zöld lehet, narancssárga, kék, lila vagy barna semmiképp – szögezték le. Kiemelték azt is, hogy motorjai kívánnak lenni az önkormányzati együttműködéseknek, amelyeknek elsődleges célja a részvételi demokrácia, az igazságosság és a fenntarthatóság. 

Az európai parlamenti választások kapcsán pedig bejelentették, hogy a Párbeszéd–Zöldek EP-listáját Jávor Benedek vezeti.

Borítókép: Jávor Benedek (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.