Kiderült, ki lesz a Párbeszéd EP-listavezetője

Nagyrendezvényt hirdetett a Párbeszéd, ahol a párt új neve, valamint a 2024-es választások is szóba kerültek.

Magyar Nemzet
Forrás: index.hu2023. 03. 26. 11:11
JÁVOR Benedek
Budapest, 2019. május 15. Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselõjelöltje beszél a Karácsony Gergellyel, az MSZP és Párbeszéd fõpolgármester-jelöltjével és Ujhelyi Istvánnal, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselõjelöltjével az Ezrek életét veszélyezteti a kormány évente - egyre rosszabb a levegõ Budapesten címmel tartott sajtótájékoztatón az Országgyûlés Irodaháza elõtt 2019. május 15-én. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyrendezvényt hirdetett vasárnap délelőttre a Párbeszéd, ahol a párt új neve, valamint a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választások is szóba kerültek.

Az Index beszámolója szerint a zöld Magyarország-vízió immár az egyszázalékos párt nevében is meg fog jelenni, ugyanis Párbeszéd – A Zöldek Pártja, röviden Párbeszéd – Zöldek néven folytatják a politizálást Karácsonyék. 

A rendezvényen Tordai Bence és Szabó Rebeka társelnökök azt hangoztatták, hogy zöld Európát, és benne zöld Magyarországot kívánnak építeni. A jövő csak zöld lehet, narancssárga, kék, lila vagy barna semmiképp – szögezték le. Kiemelték azt is, hogy motorjai kívánnak lenni az önkormányzati együttműködéseknek, amelyeknek elsődleges célja a részvételi demokrácia, az igazságosság és a fenntarthatóság. 

Az európai parlamenti választások kapcsán pedig bejelentették, hogy a Párbeszéd–Zöldek EP-listáját Jávor Benedek vezeti.

Borítókép: Jávor Benedek (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.