időjárás 19°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Nem tolonganak a pártok Karácsonyt támogatni + videó

Munkatársunktól
2023.03.22. 18:39 2023.03.22. 19:22
Nem tolonganak a pártok Karácsonyt támogatni + videó

Eddig csak Karácsony Gergely saját pártja, a Párbeszéd jelentette be, hogy támogatják újra indulását a főpolgármesteri posztért. Először Gyurcsány Ferenc beszélt arról, hogy egyáltalán nem magától értetődő, hogy Karácsony mögé állnak. A Mediaworks által megkérdezett pártok közül az LMP és a Jobbik is hasonló álláspontot fogalmazott meg.

Dávid Ferenc szerint a politika nem szimpátia, hanem értékválasztás kérdése. A DK országgyűlési képviselője ezt a Mediaworks azon kérdésére válaszolta, hogy mennyire elégedett Karácsony Gergely munkájával. Azt azonban leszögezte, hogy nem ő dönti el, hogy támogatni fogják-e a jövő évi önkormányzati választáson.

Hasonlóan a DK-hoz, az LMP számára sem automatikus, hogy támogatni fogják a főpolgármestert. 

Kanász-Nagy Máté, a párt frakcióvezető-helyettese azt mondta, hogy szeretnék látni, milyen elképzelései is vannak Karácsonynak a zöldpolitikáról.

A Jobbik is hasonló állásponton van, Ander Balázs még kritikát is megfogalmazott a budapesti közlekedést illetően. Z. Kárpát Dániel pedig azt mondta, hogy a politikában semmi sem evidens, így Karácsony Gergely támogatása sem.

Az MSZP-s Vajda Zoltán szokás szerint nem kívánt válaszolni a sajtó kérdéseire. Szabó Tímea és Szabó Rebeka országgyűlési képviselők viszont határozottan kijelentették, hogy a Párbeszéd Karácsony Gergely mellett áll, arra azonban nem akartak választ adni, hogy még kiknek a támogatására számítanak.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Havran Zoltan)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.