Nem tolonganak a pártok Karácsonyt támogatni + videó

Eddig csak Karácsony Gergely saját pártja, a Párbeszéd jelentette be, hogy támogatják újra indulását a főpolgármesteri posztért. Először Gyurcsány Ferenc beszélt arról, hogy egyáltalán nem magától értetődő, hogy Karácsony mögé állnak. A Mediaworks által megkérdezett pártok közül az LMP és a Jobbik is hasonló álláspontot fogalmazott meg.

Munkatársunktól
2023. 03. 22. 18:39
null
20221217 budapest karacsony gergely atadja a forgalomnak a lanchidat havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dávid Ferenc szerint a politika nem szimpátia, hanem értékválasztás kérdése. A DK országgyűlési képviselője ezt a Mediaworks azon kérdésére válaszolta, hogy mennyire elégedett Karácsony Gergely munkájával. Azt azonban leszögezte, hogy nem ő dönti el, hogy támogatni fogják-e a jövő évi önkormányzati választáson.

Hasonlóan a DK-hoz, az LMP számára sem automatikus, hogy támogatni fogják a főpolgármestert. 

Kanász-Nagy Máté, a párt frakcióvezető-helyettese azt mondta, hogy szeretnék látni, milyen elképzelései is vannak Karácsonynak a zöldpolitikáról.

A Jobbik is hasonló állásponton van, Ander Balázs még kritikát is megfogalmazott a budapesti közlekedést illetően. Z. Kárpát Dániel pedig azt mondta, hogy a politikában semmi sem evidens, így Karácsony Gergely támogatása sem.

Az MSZP-s Vajda Zoltán szokás szerint nem kívánt válaszolni a sajtó kérdéseire. Szabó Tímea és Szabó Rebeka országgyűlési képviselők viszont határozottan kijelentették, hogy a Párbeszéd Karácsony Gergely mellett áll, arra azonban nem akartak választ adni, hogy még kiknek a támogatására számítanak.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Havran Zoltan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.