Segélyszállítmányt küld Szíriába a magyar kormány + videó

A kormány 47 tonnányi segélyszállítmányt küld a februári földrengés szíriai károsultjai számára a Hungary Helps program keretében – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 28. 8:15
Szijjártó Péter külügyminiszter a ferihegyi repülőtéren 2023. március 28-án Forrás: FB
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat kamion indul útnak kedden a trieszti kikötő felé, ott a szállítmányt hajóra pakolják és onnan jut el Szíriába – ismertette a külügyminiszter. Az adomány aggregátorokat, meleg ruházatot, orvosi védőfelszereléseket és egyéb egészségügyi eszközöket tartalmaz.

Magyarország segít azokon az embereken világszerte, akik bajba kerülnek, és így teszünk most is a Hungary Helps program keretében

– mondta Szijjártó Péter a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ahonnan az európai uniós energiatanácsra utazik Brüsszelbe.

A miniszter emlékeztetett: Magyarország aggodalommal figyelte a törökországi földrengés következményeit, és egy emberként szorított a magyar és a többi mentőcsapat munkájának sikeréért. Kiemelte, hogy Magyarország több segítséget is nyújtott, több szállítmányt is útnak indított Törökországba. 

Azonban Szíria északkeleti részében is rendkívül drámai hatásokkal járt ez a földrengés 

– mutatott rá. A helyzetet az is nehezíti, hogy Szíria ezen térségének rendkívül bonyolult politikai és biztonsági helyzete miatt a mentés rendkívül nehéz, és az itt élő emberekhez alig-alig jut el valami a nemzetközi segélyekből.

Borítókép: részlet Szijjártó Péter repülőtéri bejelentkezéséből (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.