Százezer forintot meghaladó bírságot kockáztat, aki interneten rendel dohányterméket

Egyre több külföldről érkező, dohányzást helyettesítő nikotintartalmú és egyéb dohányterméket rendelnek az emberek interneten, ami jövedéki törvénysértésnek minősül.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, NAV2023. 03. 23. 15:21
Budapest, 2022. július 2. Egy Nemzeti dohánybolt - azon kereskedelmi egységek Magyarországon, amelyek a 2011-tõl az állami tevékenységek közé sorolt dohánytermék-kiskereskedelmet a vonatkozó szabályok alapján, engedéllyel végzik - Zuglóban, a Bosnyák téren. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a nemzetközi futárszolgálatok forgalmában egyre többször talál olyan termékeket, amelyek nikotintartalmúak, és a dohányzás kiváltását szolgálják. Ebbe a kategóriába tartozik az úgynevezett snüssz is.

A vámhivatal a füst nélküli dohánytermékek és dohányzást helyettesítő nikotintartalmú termékek mellett az elektromos cigarettákhoz használt töltőfolyadékokat tartalmazó csomagokat – nikotintartalomtól függetlenül – minden alkalommal lefoglalja. Ezeket a szállítmányokat akkor is megsemmisítik, ha a vevők megfizették az adót az áru után. Ilyen ügyekben a NAV akár százezer forintot meghaladó jövedéki bírságot is kiszab.

Hazánkban magánszemélyként illegálisnak minősül interneten keresztül dohánygyártmánynak számító termékeket rendelni.

Belföldön kizárólag nemzeti dohányboltokban szerezhetők be ilyen árucikkek, mivel ilyen tevékenység csak jövedéki engedéllyel végezhető – tájékoztatta az MTI-t a NAV.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.