Taxizni akart a mentőautóval egy férfi, meglepődött hogy elutasították a kérését

A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 27 éves férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt – írta meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség a sajtóközleményében.

Magyar Nemzet
Forrás: ügyészség.hu2023. 03. 01. 16:26
null
Gyõr, 2019. február 26. Rendõrautó áll a Gyõri Regionális Nyomozó Ügyészség elõtt 2019. február 26-án. 18 õrizetbe vett, a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Rendõr-fõkapitányság állományába tartozó rendõrt azzal gyanúsítanak, hogy készpénzért cserébe nem büntettek meg szabálysértõ autósokat az M1-es autópályán a megyében. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint a vádlott 2022. július elején, délben, ittasan odament Bekecsen egy kereszteződésben parkoló betegszállító járműhöz. Kötekedett a vezetőülésben tartózkodó sértettel, és azt mondta neki, „mentős, vigyél el engem valahová” – írta meg az ügyészség.hu.

A sértett közölte, hogy sehová nem fogja vinni, mert ez nem taxiszolgálat, és kérte, hogy álljon hátrébb az autótól. 

A vádlott erre megfogta az ajtót és rázni kezdte, miközben trágár módon szidalmazta a mentőst.

A sértett kiszállt és arrébb tolta a férfit, aki lefeküdt az útra, és azt kiabálta, hogy a sértett őt gyomorszájon vágta, valamint tovább szitkozódott. Ezután felállt, odament a mentőautóhoz, kezében egy üdítős üveget tartott. A sértett az autó és a vádlott közé állt, hogy az üveget ne tudja a mentőhöz dobni, 

a férfi viszont kikerülte a mentőautót, visszafordult és mintegy három méter távolságból az üveget a sértetthez vágta, amely a bal combját találta el.

A mentős értesítette a rendőrséget, erre az elkövető megpróbálta őt fellökni, sikertelenül. A vádlott a kiérkezett rendőrök jelenlétében is tovább szidalmazta a mentőst, bántalmazni akarta, odarohant hozzá, a rendőrök csak testi kényszer alkalmazásával tudták megfékezni.

A sértett, aki a cselekmény következtében nem szenvedett sérülést, közfeladatot ellátó személy.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Borítókép: Rendőrautó áll a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség előtt (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.