Több mint félezer riasztást kaptak a szombati vihar miatt a tűzoltók

A legnagyobb gondot az erős szélben kidőlt fák és letört ágak okozták. Csaknem hatvan épület rongálódott meg.

Magyar Nemzet
Forrás: OKF2023. 03. 13. 11:12
Tűzoltói segítség kellett egy több mint húsz méter magas kidőlt fa eltávolításához a XV. kerületi Őrjáró téren. Forrás: BM OKF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton országszerte több mint ötszáz esethez riasztották a tűzoltókat a viharos erejű szél okozta károk miatt – ismertette közösségi oldalán a Katasztrófavédelem.

A legtöbb esetben fő- és mellékutakra, házakra dőlt fák, letört ágak okoztak gondot. A tájékoztatás szerint csaknem hatvan épületben keletkezett kár.

A tűzoltók folyamatosan dolgoztak a károk felszámolásán – olvasható a bejegyzésben.

Forrás: FKI

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az erős széllökések veszélye miatt szombaton másodfokú riasztást adott ki több vármegyékre. A várt legintenzívebb széllökések meghaladták a 90 kilométeres óránkénti erősséget. A János-hegyen megdőlt a fővárosi szélrekord: 117 kilométeres óránkénti szélmaximumot mértek.

A Katasztrófavédelem közölte, hogy sok munkát adott a tűzoltóknak a viharos erejű szél. Több vármegyében fő- és mellékutakra, lakóépületekre dőlt fákról, letört ágakról érkeztek bejelentések. Délelőtt fél tízig csaknem ötven címre riasztották a tűzoltókat.

A viharos időjárás miatt kialakult porvihar halálos áldozatot követelő tömegbalesetet idézett elő szombat délután az M1-es autópályán. Herceghalom térségében 41 gépjármű ütközött, egy férfi elhunyt, ketten életveszélyesen, tizenketten súlyosan, huszonöten könnyebben megsérültek.

Borítókép: Tűzoltók a XV. kerületi Őrjáró téren (Forrás: FKI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.