Nem csak egy balesetet okozott a porvihar szombaton az M1-esen

Órákkal a tragédia előtt egy kamion és egy személyautó ütközött Herceghalom térségében. Úgy tudni, ennek a balesetnek az idején is viharos szél fújt és erős porátfúvás volt az útszakaszon.

Magyar Nemzet
Forrás: 24.hu2023. 03. 13. 8:07
null
Herceghalom, 2023. március 11. Kiégett és sérült gépjárművek az M1-es autópályán Herceghalomnál, ahol öt kamion és 37 autó ütközött össze, mindkét irányban lezárták az autópályát 2023. március 11-én. A balesetben érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármű kiégett, és összesen 26 ember sérült meg. Közülük hatan életveszélyesen, heten pedig súlyosan sérültek. MTI/Lakatos Péter Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 11-én, szombaton délután halálos áldozatot követelő és számos sérüléssel járó tömegbaleset történt az M1-es autópályán. A 24.hu azt írja, hogy néhány órával korábban, dél körül is történt egy baleset néhány kilométerre a helyszíntől. A rendőrség akkor arról számolt be, hogy a 29-es kilométerszelvénynél, a főváros kivezető szakaszán, 

Herceghalom térségében egy kamion és egy személygépkocsi ütközött. 

A lap úgy tudja, egy ukrán és egy holland rendszámú jármű szenvedett balesetet.

A 24.hu információi szerint ennek a balesetnek az idején is viharos szél fújt és erős porátfúvás volt. Egy arra közlekedő szemtanú rossz látási viszonyokról számolt be. A lap szerint a baleset helyszínére mentőautó, mentőhelikopter és tűzoltó is érkezett.

A későbbi tömegbaleset az M1-es autópálya 26-os kilométerénél következett be délután fél három körül. Az autópálya-kezelést végző MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. megerősítette a 24.hu-nak, hogy a két esemény egymás közelében történt. Ennél részletesebb tájékoztatást nem adtak. Nem kaptak választ az Országos Rendőr-főkapitányságtól arra a kérdésre, hogy valóban a rossz látási viszonyok miatt történt-e az első baleset is, és ha igen, miért nem zárták le az autópályát.

A lap egy felvételt is ismertet, amely a küldő szerint 12.33-kor, az első baleset mentési munkálatai közben készült. Egy szemtanúra hivatkozva azt írják: ahogy véget ért a mentés, elszállították a kamiont és a személygépkocsit, vélhetően a katasztrófavédők és az útfenntartók is elvonultak. Az érintett szakaszon nem szűkítették az utat egy sávra, hogy megfogják a forgalmat, és figyelmeztető jelzéseket sem lehetett látni az út mentén – olvasható a 24.hu cikkében.

Borítókép: A március 11-i tömegbaleset helyszíne (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.