Több kilométeres a kocsisor az M1-esen

A belső sávban kezdték meg a megrongálódott burkolat javítását a szombati tömegbaleset helyszínén, majd a külső sáv következik. A torlódás reggel meghaladta a nyolc kilométert.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform, MTI2023. 03. 13. 10:02
null
Herceghalom, 2023. március 11. Mentõhelikopter repül porfelhõben torlodó gépjármûvek felett az M1-es autópályánál Herceghalomnál, ahol öt kamion és 37 autó ütközött össze, mindkét irányban lezárták az autópályát 2023. március 11-én. A balesetben érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármû kiégett, és összesen 26 ember sérült meg. Közülük hatan életveszélyesen, heten pedig súlyosan sérültek. MTI/Lakatos Péter Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A M1-es autópályán, a szombati tömegbaleset helyszínén megkezdődött a megrongálódott útburkolat helyreállítása. A munkálatok miatt torlódik a forgalom a sztráda Győr felé vezető oldalán, Herceghalom térségében – közölte az Útinform.

A tájékoztatás szerint az autópálya 28-as és 30-as kilométere között jelenleg a belső sávban dolgoznak, majd a külső sávban folytatják a helyreállítást. A munkálatok miatt a torlódás reggel meghaladta a nyolc kilométert.

A BRFK vasárnapi közleménye szerint a szombati tömegbalesetben 41 gépjármű volt érintett. Egy férfi elhunyt, további 39 ember megsérült: ketten életveszélyesen, tizenketten súlyosan, huszonöten könnyebben.

 

Lezárások, korlátozások

Az Útinform más forgalmi akadályokra is felhívta a figyelmet:

  • Az M85-ös autóutat a szalagkorlát javítása miatt lezárják a soproni elkerülő szakaszon a balfi csomópont és a Sopron-észak csomópont között, a végcsomópont felé vezető oldalon. A forgalomkorlátozás várhatóan déli 12 óráig lesz érvényben.
  • A 11-es főúton, Szentendre belterületén két személyautó ütközött össze. A 23-as kilométernél félpályás korlátozás van érvényben.
  • A 471-es főúton, Nyírbogát belterületén templomtornyot raknak fel. A 45-ös és 46-os kilométer között előreláthatólag délig a főutat lezárták. Önkormányzati utakon terelik el a forgalmat.

Borítókép: Az M1-es autópálya Herceghalomnál a március 11-i tömegbaleset után (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.