Tovább hízik a gyurcsányi kisgömböc

A DK TV-be múlt pénteken Jeszenszky Géza volt külügyminisztert csábították be Gyurcsányék, az adásban a Fidesz mellett a Momentumot is kritizálták. Vasárnap egy budai kerületben jelentették be polgármesterjelöltjüket, ahol 2019-ben még a Momentum adta az összellenzéki jelöltet. Hétfőn pedig újabb politikus átigazolását jelentik be Gyurcsányék.

2023. 03. 12. 20:53
20220301 Budapest, Gyurcsány Ferenc és Dr. Oláh Lajos tartott lakossági fórumot a Hunyadi téren. A képen Gyurcsány Ferenc. Fotó:Bánkúti Sándor Fotó: Bánkúti Sándor Forrás: Bánkúti Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Amit az elmúlt tíz évben láttam a kormánytól, az a rendszerváltozás megtagadása, a parlamentarizmus felrúgása” – ilyen és ehhez hasonló gondolatokat osztott meg a DK TV legutóbbi adásában Jeszenszky Géza. Az Antall-kormány egykori külügyminisztere, követve volt frakciótársait, immáron a harmadik ex-MDF-es politikus volt, aki elfogadta Gyurcsányék tévéjének hívását. Emlékezetes, korábban Bod Péter Ákos és Palotás János is a vendége volt a DK-s házitévének, ezzel a baloldal legerősebb pártja valószínűleg a jobboldali szavazókat célozná meg, igaz, az ehhez hasonló kísérletekkel korábban más ellenzéki formációk is felsültek már.

Jeszenszky Géza csaknem 50 percig beszélgetett Gréczy Zsolttal, Kálmán Olgával és Vágó Istvánnal. A Fidesz és a KDNP békepárti javaslatáról azt mondta, habár olvasta, nincs benne semmi és nem segíti elő a békét. 

Gréczy Zsolt Rákosi Mátyást idézte, szerinte az egykori kommunista diktátor ugyanúgy beszélt, mint a mostani fideszes politikusok.

Jeszenszky Géza egyébként Ráczné Földi Juditot kritizálta az adásban, felidézve, hogy korábban a bíróságon elveszítette azt a pert, amelyet a Válasz Online ellen indított azért, mert az oldalon azt írták, a DK-s politikus letagadta offshore-cégét. Beszélgetőpartnerei gyorsan letorkolták a volt minisztert, aki hamar visszavonulót fújt. Gréczy Zsolték pedig gyorsan megmagyarázták, hogy az ellenzék részéről legfőképp a Momentum támadta Rácznét, akik aztán felháborodtak azon is, hogy Gyurcsány a politikusnő mindkét kezét lefogva ölelgette a parlamentben.

Vasárnap aztán Gyurcsányék egy budapesti kerületben is megnevezték polgármesterjelöltjüket. A párt közleménye szerint a XXII. kerületben a DK helyi önkormányzati képviselőjét, Perlai Zoltánt indítják 2024-ben. A helyi politikusról azt írták: 54 éves pedagógus, nős, két középiskolás fiú édesapja és tősgyökeres budafoki családból származik. A Demokratikus Koalíció biztos abban, hogy közel harmincéves budafok-tétényi közéleti tapasztalata Perlai Zoltánt teszi a legalkalmasabbá arra, hogy képviselje a kerületben élőket. A kerületet egyébként 2014 óta a fideszes Karsay Ferenc vezeti, akinek összellenzéki kihívója 2019-ben még a momentumos Havasi Gábor volt, aki veresége után Karácsony Gergely egészségügyi tanácsnoka lett.

A bejelentéssel Gyurcsányék megüzenték a Momentumnak: jövőre ne számítsanak arra, hogy az ő jelöltjük próbálkozhat a dél-budai kerületben. 

A XXII. kerületi központú egyéni országgyűlési választókerületben egyébként tavaly az országgyűlési választásokon a Momentum politikusa, Tóth Endre nyert egyéni képviselői mandátumot.

De Gyurcsányék nem állnak meg itt, hétfőn a DK-elnök bejelentése szerint újabb politikus igazolását jelentik be.

 

Borítókép: Gyurcsány Ferenc 2022-ben egy Hunyadi téri fórumon (Fotó: Bánkúti Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.