A szakértő nem tudja, mikorra várható eredmény Tordai ingatlanbotrányában + videó

Tordai Bence nem volt hajlandó válaszolni az újságírói kérdésekre, amikor az igazságügyi szakértő helyszíni szemlét tartott a budai villájánál. A Párbeszéd társelnöke a tavaly nyáron kirobbant ingatlanbotrányáról korábban azt mondta,  fel sem merül, hogy el kellene bontani a házát.

Magyar Nemzet
2023. 04. 12. 9:35
null
Borítókép: Tordai Bence úton az Országgyűlésbe 2022. május 15-én (Forrás: Havran Zoltán)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az igazságügyi szakértő a bíróság által elrendelt bizonyítási eljárás keretében azt vizsgálja, hogy a Párbeszéd társelnöke szabálytalanul építette-e a II. kerületi házát, aminek becsült értéke 150 millió forint. 

Tordai a telket még 2016-ban vásárolta, azon egy parasztház állt. Eredetileg ezt akarta átépíttetni, azonban úgy tűnik, egy teljesen új ház került az eredeti helyére. A Párbeszéd társelnöke korábban a Mediaworksnek nem cáfolta, hogy teljes egészében eltűnt a parasztház a telkéről, azonban szerinte ő nem hibázott, és minden szabályszerűen történt.

Tordai Bence az április 11-i helyszíni szemle során nem válaszolt az újságírók kérdéseire, és az igazságügyi szakértő sem mondott semmit, csupán annyit árult el, hogy nem tudja megmondani, mikor lesz eredménye a vizsgálatnak.

Az építkezés miatt egyébként több eljárás is zajlik. 

Tordai perben áll a kormányhivatallal, amely a bírósági procedúra miatt függesztette fel a korábban megindult építésügyi eljárást. 

A villát felhúzó kivitelező ellen pedig a rendőrség vizsgálódik csalás és más bűncselekmény miatt.
 

Borítókép: Tordai Bence (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.