Felfoghatatlan gonosztett, szöges virslivel akarta valaki megetetni a kutyákat

A napokban esti séta közben vette észre egy járókelő, hogy a kutyája szeges virslidarabokat talált a bajai Újvárosi lakótelepen. Az Ybl sétányon tucatnyi szögekkel megtöltött virslidarabot számoltak össze a fűben.

Magyar Nemzet
Forrás: BAON2023. 04. 22. 12:57
Szegecses virslit talált egy kutyasétáltató Baján Fotó: Márton Anna Forrás: BAON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn este közösségi oldalán számolt be a megdöbbentő esetről a kutyasétáltató nő. Először azt hitték, hogy valaki kutyaeledelt rakott ki. Máskor is megesett, hogy gazdátlan állatoknak tettek ki csontokat vagy maradékot.

Szerencsére időben észrevették, hogy mit talált a kutya, így meg tudták akadályozni, hogy lenyelje a talált szegecses virslit. Néhány méterrel odébb újabb darabra lettek figyelmesek a fűben, és gyorsan összeszedték, amit találtak – számolt be az esetről a Bács-Kiskun Vármegyei Hírportál.

Fotó: BAON/Márton Anna

A bajai közterület-felügyelet kedden délelőtt már nem lelte nyomát a csapdavirsliknek, de jelentették a rendőrségnek a bűncselekményt. Állatvédő ügyvédek felajánlották a segítségüket a feljelentés elkészítéséhez.

Nekünk nincs mindenről tudomásunk, de sajnos volt olyan hétvége, hogy Baja város különböző pontjain egy hétvégén három mérgezéses ügy is volt 

– mondta Kübler Anikó, a Jeromos Állatmentő és Természetvédő Egyesület társelnöke. Azt javasolta, hogy akinek ilyen eset jut tudomására, hívja az állatorvost vagy a rendőrséget. Az állatvédők akkor avatkoznak közbe, amikor valaki magánszemélyként nem mer vagy nem tud feljelentést tenni.

Borítókép: a bajai utca (Fotó: BAON/Márton Anna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.