Nyomozás indult a margitszigeti kutyamérgezések ügyében

A napokban több kutya lett rosszul a szigeten tett séta után, állatkínzás miatt indult eljárás.

Magyar Nemzet
Forrás: BRFK2023. 02. 09. 17:44
null
Kékestetõ, 2023. január 16. Egy kutya ugrál a hóban Kékestetõn 2023. január 16-án. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állatkínzás gyanúja miatt indítottak eljárást a budapesti rendőrök a Margit-szigeten szétszórt mérgezett kutyatáp ügyében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Emlékeztettek: a médiában számos hír és internetes bejegyzés született arról az elmúlt napokban, hogy a gazdák rosszullétet tapasztaltak kedvenceiken, miután a Margit-szigeten sétáltak. A kutyákra a szokatlan viselkedésen túl rendszerint remegés, imbolygó járás és koordinálatlan mozgás volt jellemző.

Az esetekkel kapcsolatban bejelentés, illetve feljelentés nem érkezett, de a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága 

hivatalból ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást állatkínzás gyanúja miatt.

A Magyar Nemzet beszámolt róla, hogy felháborodott kutyatulajdonosok szerint valaki mérget szórt szét a Margit-szigeten. Egy áldozatul esett kutya gazdája felidézte, hogy a séta után nem vett észre semmi különöset, ám miután hazaértek, az állat furcsán viselkedett, és rosszul is lett:

A játék után hazamentünk, és azt vettem észre, hogy Ami nagyon furcsán viselkedik. A feje imbolygott, remegett, majd álló helyében eldőlt. Gondolom, mondanom sem kell, hogy megrémültem. Azonnal megfogtuk, és rohantunk vele az orvoshoz, aki első ránézésre nem jósolt neki sok jót.

Ezután vért vettek a kutyától, a vizeletét is megvizsgálták, és kiderült, hogy mérgezés történt. A gazda biztosra veszi, hogy a Margit-szigeten evett meg valamit a kedvence, amitől rosszul lett, máshol ugyanis nem jártak. A Bors cikke szerint a kutya infúziót kapott, és hazaengedték.

Fotó: Kutya Kékestetőn január 16-án (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.