időjárás 18°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

Nyomozás indult a margitszigeti kutyamérgezések ügyében

Magyar Nemzet
Forrás: BRFK
2023.02.09. 17:44 2023.02.09. 17:52
Nyomozás indult a margitszigeti kutyamérgezések ügyében

Állatkínzás gyanúja miatt indítottak eljárást a budapesti rendőrök a Margit-szigeten szétszórt mérgezett kutyatáp ügyében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Emlékeztettek: a médiában számos hír és internetes bejegyzés született arról az elmúlt napokban, hogy a gazdák rosszullétet tapasztaltak kedvenceiken, miután a Margit-szigeten sétáltak. A kutyákra a szokatlan viselkedésen túl rendszerint remegés, imbolygó járás és koordinálatlan mozgás volt jellemző.

Az esetekkel kapcsolatban bejelentés, illetve feljelentés nem érkezett, de a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága 

hivatalból ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást állatkínzás gyanúja miatt.

A Magyar Nemzet beszámolt róla, hogy felháborodott kutyatulajdonosok szerint valaki mérget szórt szét a Margit-szigeten. Egy áldozatul esett kutya gazdája felidézte, hogy a séta után nem vett észre semmi különöset, ám miután hazaértek, az állat furcsán viselkedett, és rosszul is lett:

A játék után hazamentünk, és azt vettem észre, hogy Ami nagyon furcsán viselkedik. A feje imbolygott, remegett, majd álló helyében eldőlt. Gondolom, mondanom sem kell, hogy megrémültem. Azonnal megfogtuk, és rohantunk vele az orvoshoz, aki első ránézésre nem jósolt neki sok jót.

Ezután vért vettek a kutyától, a vizeletét is megvizsgálták, és kiderült, hogy mérgezés történt. A gazda biztosra veszi, hogy a Margit-szigeten evett meg valamit a kedvence, amitől rosszul lett, máshol ugyanis nem jártak. A Bors cikke szerint a kutya infúziót kapott, és hazaengedték.

Fotó: Kutya Kékestetőn január 16-án (Fotó: MTI/Komka Péter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.