időjárás 5°C Emánuel 2023. március 26.
logo

Vigyázzon a kedvencére, mérgezik a kutyákat a Margit-szigeten

Magyar Nemzet
2023.02.09. 11:28 2023.02.09. 13:02
Vigyázzon a kedvencére, mérgezik a kutyákat a Margit-szigeten

Felháborodott kutyatulajdonosok állítják, hogy mérget szórtak szét a Margit-szigeten, amelynek a Metropol szerint már meg is van az első áldozata. Tóth Adrienn, az áldozatul esett kutya gazdája elmondta, hogy a Margitszigetre vitte sétálni az ebet, és bár eleinte nem vett észre semmi különöset, miután Adriennék hazaértek, az állat furcsán viselkedett, és rosszul is lett.

Amanda (Beküldött fotó/Metropol)

„A játék után hazamentünk és azt vettem észre, hogy Ami nagyon furcsán viselkedik. A feje imbolygott, remegett, majd álló helyében eldőlt. Gondolom mondanom sem kell, hogy megrémültem. Azonnal megfogtuk és rohantunk vele az orvoshoz, aki első ránézésre nem jósolt neki sok jót” – idézte fel az eseményeket az állat tulajdonosa, aki elárulta, hogy ezután vért vettek a kutyájától, majd a vizeletét is megvizsgálták és kiderült, hogy mérgezés történt. 

drienn szerint biztos, hogy mérgezés történt, és a Margit-szigeten evett meg valamit a kedvence, amitől végül rosszul lett, ugyanis máshol nem is jártak. Az eb infúziót kapott, így haza tudták engedni. 

A Metropol az esettel kapcsolatban megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, akik elmondták, hogy eddig nem kaptak az esetről bejelentést.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Nem mutatták ki a vírust a Margit-szigeti kullancsokból

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) virológusai és a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpontja Evolúciótudományi Intézetének (MTA ÖKEI) munkatársa cáfolja, hogy a krími-kongói vérzéses láz vírusát (KKVLV) kimutatták Margit-szigeti kullancsokból – köz

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.