Fenyő-gyilkosság: kihallgatják az MSZP volt tagozatvezetőjét

Tanúkihallgatásokkal folytatódik ma a Fővárosi Törvényszéken a Fenyő János meggyilkoltatása vádjával indult büntetőper Gyárfás Tamás ellen. Gyárfás ügyével egyesítették Portik Tamás perújítási eljárását, így azt együtt tárgyalja Póta Péter bíró a volt sportvezető ügyével.

2023. 04. 27. 8:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tanúkihallgatásokkal folytatódik ma a Fővárosi Törvényszéken a Fenyő János meggyilkoltatása vádjával indult büntetőper, mások mellett az MSZP volt tagozatvezetője, Dósa I. András is tanúskodik ma. Dósa részese volt Gyárfás Tamás megzsarolásának 2017-ben, aminek következménye lett aztán a volt sportvezető-médiaszakember őrizetbe vétele, meggyanúsítása, majd vád alá helyezése.

Gyárfás Tamást azzal vádolja a Fővárosi Főügyészség, hogy előbb megbízta Tasnádi Pétert üzleti ellenfele, Fenyő János megöletésével, aki bár elvállalta a megbízást, de nem hajtotta végre. Ezután a vád szerint Gyárfás Portik Tamást bujtotta fel a Vico tulajdonosának megölésére, amit Portik Jozef Roháccsal végre is hajtatott. Gyárfás Tamás az eljárás során végig, következetesen tagadta, hogy Fenyő János halálát akarta volna. Portik Tamás is tagad.

Gyárfás Tamás védőjével, Zamecsnik Péterrel érkezik a törvényszékre (Fotó: Teknős Miklós)

A szlovák maffia bérgyilkosának tartott Rohácsot Fenyő megölése, valamint az Aranykéz utcai, négy halálos áldozatot követelő robbantás miatt jogerősen életfogytiglani fegyházra ítélték. Ugyanabban a perben Portikot Boros „Óriás” Tamás Aranykéz utcai meggyilkoltatása miatt 13 év fegyházra ítélték, a Fenyő-ügyben akkor nem szerepelt megbízó.

Jelen perben Gyárfás Tamás ügyéhez egyesítették Portik Tamás perújítási eljárását, így azt együtt tárgyalja Póta Péter bíró a volt sportvezető ügyével.

Portik Tamást biztonsági okokból a börtönből kapcsolják a tárgyalóterembe (Fotó: a szerző felvétele)

A mai tárgyalással minden jel szerint valóban a végkifejletéhez közelít a Fenyő-gyilkosság tárgyalása. Jövő hétre két tárgyalási napot tűzött ki Póta Péter bíró, majd júliusra még hármat. A várakozások szerint júliusban a vádat képviselő ügyésznő perbeszédével kezdődhet az ítélethez vezető utolsó szakasza a pernek. Várható, hogy mind az ügyésznő, mind a vádlottak, mind a védelem hosszú beszédekre készül, így ítéletre csak az őszi tárgyalási időszakban számíthatunk.

Az már most borítékolható, hogy bármi legyen is az ítélet, nem fog jogerőre emelkedni, vagy a vádhatóság vagy a védelem fellebbezni fog ellene, így a Fenyő-gyilkosság ügyében a Fővárosi Ítélőtáblán fog folytatódni az ügy.

Borítókép: Fenyő Jánost 1998. február 11-én a Margit körút–Margit utca sarkánál lőtte le Jozef Rohác (Fotó: Archív)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.