Jó hír érkezett a kecskemétieknek

Csaknem kétmilliárd forint európai uniós támogatással bekötőút épül Kecskemét határában, összeköttetést teremtve az M5-ös autópályával és a 445-ös főúttal – közölte Kecskemét polgármestere az MTI-vel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 11. 6:30
null
Forrás: Pexels.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz–KDNP) elmondta: az útfejlesztésre a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) pályázatán 1,937 milliárd forint európai uniós támogatást nyert el a kecskeméti önkormányzat.

A projekt célja Hetényegyháza városrész, az M5-ös autópálya, valamint a 445-ös főút között kapcsolatot biztosító út kiépítése és a meglévő útszakaszok fejlesztése, korszerűsítése

– tette hozzá.

A polgármester közlése szerint a beruházással mintegy 2,2 kilométer hosszan fejlesztik a közutakat. Építenek egy új csomópontot is a jól járható önkormányzati burkolatlan út és a Helikon utca csatlakozásánál. A Helikon utcától a temetőig több mint 500 méter hosszúságban 1,5 méter széles közös gyalogút-kerékpárút épül.

Szemereyné Pataki Klaudia kiemelte, hogy az új bekötőút elősegíti a településrészen található vállalkozások, valamint Kecskemét déli gazdasági övezetének egyszerűbb megközelíthetőségét a környező településekről érkező munkavállalóknak, továbbá jelentősen tehermentesíti az 5218-as, Kecskemétet Kerekegyházával összekötő utat.

A kivitelezést a Colas Zrt. végzi, a munkálatok várhatóan 2023. december 31-ig befejeződnek.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.