időjárás 21°C Félix 2023. június 9.
logo

Több ezer kilométernyi külterületi út újult meg az országban

Magyar Nemzet
2023.03.30. 16:30
Több ezer kilométernyi külterületi út újult meg az országban

Csaknem 2500 kilométer hosszú külterületi út újult meg az elmúlt években hazánkban a Vidékfejlesztési program segítségével, amely hozzájárult a vidéki térségek fejlődéséhez, az ott élő emberek életminőségének javításához – hívta fel a figyelmet Feldman Zsolt. Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Csongrád-Csanád vármegyei Üllés község külterületi útátadója kapcsán elmondta: a vidéken működő vállalkozások és az ott élők számára kiemelt jelentőségű, hogy külterületeik is jól megközelíthetőek legyenek. 

Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára Üllés községben adta át a forgalomnak az új külterületi utat.                                                                                                                    Fotó: AM/Vermes Tibor

 

Ennek érdekében hirdette meg több alkalommal az Agrárminisztérium az önkormányzatok számára a külterületi helyi közutak fejlesztése vidékfejlesztési pályázati felhívását, amelynek részeként eddig 1656 útfelújítás valósult meg, mintegy 160 milliárd forint támogatás felhasználásával. 

 

Ebből a keretből épült újjá az Üllés szélén futó útszakasz is, amely egyrészt eloszlatja a községen átmenő forgalmat, valamint biztonságos és korszerű elérést biztosít a település környezetében lévő vállalkozásoknak. A községben számos kertészet működik, amelyek üveg- és fóliasátrakban nagy értéket állítanak elő, a település határában pedig több ezer hektár földet művelnek a gazdálkodók. 

 

– Az országos nagy autóút fejlesztési programok jelentősen javítják a vidéki térségek elérhetőségét, a falvak számára pedig ugyanilyen fontosak a jó minőségű külterületi utak, amelyek összekötik a tanyákat, a vállalkozások telephelyét a településsel, és segítik igazi gazdasági egységként működni e településeket – mutatott rá Feldman Zsolt. 

 

Majd hozzátette: a külterületi utak a komfortos élet mellett hozzájárulnak a gazdasági fejlődéshez is. 

Borítókép: A külterületi utak a falvakban élők életminőségét is javítják. (Fotó: AM/Vermes Tibor)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.