Kiderült, hol száll meg Ferenc pápa Budapesten

A katolikus egyházfő magyarországi látogatása alatt is puritán körülmények között kíván élni.

Magyar Nemzet
Forrás: Ripost2023. 04. 20. 13:50
pápalátogatás
Pope Francis visits Budapest Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április 28. és 30. között az Apostoli Nunciatúrán, azaz saját nagykövetségén száll meg Ferenc pápa a magyarországi látogatása alatt – írja Ripost. A környező utcákat a magyar rendőrök biztosítják majd, míg az egyházfő személyes biztonságának garantálása a vatikáni titkosszolgálat és a svájci gárda embereinek feladata lesz.

A Kossuth téren már épül az a színpad, amelyen Ferenc pápa az április 30-i szentmiséjét pontifikálja majd. A szentmisén várhatóan több ezer hívő gyűlik majd össze, így 

a Terrorelhárítási Központ megkezdte a Parlament előtti terület biztosítását, ahová már kordonokat is kihelyeztek.

Magyarországi tartózkodása alatt is vatikáni nővérek gondoskodnak majd Ferenc pápa étkezéseiről, hiszen a katolikus egyházfő nemrég vastagbélműtéten esett át, így speciális, zsírszegény diétát kell követnie.

Bár országlátogatásról van szó, az egyházfő korára tekintettel a látogatás programjait Budapesten tartják, így az apostoli utat előkészítő stáb munkáját a megyés püspökök által kinevezett egyházmegyei koordinátorok is segítik – tájékoztatta a Magyar Nemzetet Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára.

Borítókép: Ferenc pápa legutóbb a magyar fővárosban (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.