Megtörte a börtön a botránypolitikust

Rá sem lehet ismerni a botránypolitizálásáról elhíresült Szabó Bálintra. Húsz kilót fogyott, hosszú szakállat növesztett. Láthatóan megtörte őt a letartóztatásban töltött idő.

2023. 04. 02. 14:42
null
20220820 budapest hosok tere gazda tuntetes szabo balint havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éveket öregedett, húsz kilót fogyott Szabó Bálint, a nyári traktoros tüntetés szervezője novemberi letartóztatása óta. A szegedi önkormányzati képviselő ellen közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak elkövetése a vád – írja a Blikk

Szabó édesapja egy március 29-én a bíróságon készült fotót küldött a Blikknek. (Az apa engedélyezte, hogy a fiáról készült fotót lapunk is közölhesse.) Az apa elmondta, fia megtört, betegeskedik, többször volt kórházban letartóztatása alatt. A szülő azt is elárulta, Szabó a szabadlábra helyezését követően fel akar hagyni a politizálással.

A botránypolitizálásáról elhíresült Szabó Bálint letartóztatása egyelőre április 12-ig tart. Húsvét után fog dönteni róla az illetékes nyomozási bíró, hogy meghosszabbítja-e a letartóztatást, ha igen, mennyivel.

Szabó Bálint húsz kilót lefogyott a börtönben (Az édesapa engedélyével közöljük a fiáról készült fotót.)

A nyomozó ügyészek március 24-én emeltek vádat Szabó ellen hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt. A vád szerint  

2022. szeptember 21-én délután, Budapesten személygépkocsijával több közlekedési szabályt is súlyosan megsértve egy rendőrségi konvoj tagjait akadályozta.

Szabó ugyanezen a napon este társaival megjelent a budai Várban, hogy az általa korábban bejelentett demonstráción részt vegyen. A helyszín és a rendezvény zavartalanságának biztosításában részt vevő rendőrök intézkedést kezdtek a rendezvény egyik résztvevőjével szemben, aki az önkormányzati képviselő részére lefoglalni kívánt parkolóhely miatt szóváltásba keveredett egy másik gépkocsivezetővel.

Szabó Bálint botránypolitikust megbilincselték (Fotó: Havran Zoltán)

A botránypolitikus ekkor indulatossá vált, azt kiabálta, csak kényszerintézkedés hatására fogja hagyni, hogy ismerősét elvigyék a helyszínről, majd felszólította társait, hogy élőlánccal akadályozzák az előállítást. 

Szabó több hivatalos személlyel is dulakodott, hosszú percekig akadályozta a jogszerű rendőri intézkedést. Ezután közel hajolt az intézkedő rendőrökhöz – közben a kezében tartott mobiltelefonnal felvételt készített –, és azt üvöltötte nekik: 0132Mocskos állatok, mocskos rendőrök!”

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy – a büntetlen, de jelenleg több büntetőeljárás hatálya alatt álló – önkormányzati képviselőt a bíróság halmazati büntetésül ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra.

Szabó tavaly nyáron traktoros tömegtüntetést hirdetett meg Budapest belvárosába, ám mindössze fél tucat traktor indult el, amelyeket a rendőrök a főváros határában megállították, mivel a demonstráció a közlekedőknek aránytalan érdeksérelmet okozott volna. Ugyancsak Szabó volt, aki Macron francia elnököt néhány méteres távolságra tudta megközelíteni budapesti látogatásakor. Szintén ő volt, aki az első határvadászok ünnepélyes eskütételét folyamatos fülsiketítő fütyüléssel és beordibálással akarta megzavarni.

Borítókép: Szabó Bálint a 2022. augusztus 20-i gazdatüntetésen (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.