Melegpartit szerveztek Hódmezővásárhelyen, megrökönyödtek a város lakói

Felháborodást váltott ki Hódmezővásárhelyen, hogy zártkörű LMBTQ-bulit szerettek volna rendezni az egyik szórakozóhelyen. Az esemény ellen a Mi Hazánk helyi szervezete is tiltakozott, amiért az önkormányzat szerintük teret enged az LMBTQ-lobbinak.

Magyar Nemzet
Forrás: Telex2023. 04. 06. 14:57
lmbtq italy
Two gay men wear a peace flag with two interlocking male symbols during the Napoli Pride in Naples, Southern Italy, on July 2, 2022. (Photo by Eliano Imperato / Controluce via AFP) Fotó: Eliano Imperato / Controluce via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szegedi szervezők Szexy szombat party címmel bulit hirdettek meg március elején a 43 ezres lakosú Hódmezővásárhely Colosseum Club nevű szórakozóhelyére. Két DJ-t is hívtak, akik a „múlt és a jelen legjobb LMBTQ-zenéit” játszották volna, éjfél után pedig fellépett volna Nina Von Chains transznemű előadó a Lilike és Lauryn nevű formációval egy „Travi show” keretében, aztán egy „Szexy pasik show” jött volna Kasza Roland énekessel és „három szexi pasival” – számolt be a Telex.

A lap emlékeztet, hogy a városban még nem nagyon volt példa hasonló rendezvényre, ide is csak az LMBTQ-embereket és barátaikat várták. A Facebook-esemény szerint viszont kilátásba helyezték, hogy 

a buli még a főtéren is hallatszani fog.

A helyi sajtó „aggódó szülők olvasói jelzései nyomán” adott hírt a március 11-re hirdetett eseményről, amit a városvezetéssel is kapcsolatba hoztak. A szórakozóhely nemrég felújított százhúsz éves épületét ugyanis, ahol régebben Úri Kaszinó működött, Márki-Zay Péter önkormányzata tavaly májusban bérbe adta két szegedi fiatalnak. Később a Mi Hazánk helyi szervezete is tiltakozott a rendezvény ellen.

A tiltakozás után a szombatra tervezett bulit egy nappal előtte lemondták. 

A helyi sajtó szerint a lakossági kiállás mentette meg a város ifjúságát az LMBTQ-érzékenyítéstől, de a városvezetés újra megpróbálkozik majd a „kultúraváltással”, amit újra meg fognak akadályozni.

A parti ötletgazdája és főszervezője, aki rendszeresen tart a megyeszékhelyen hasonló összejöveteleket, azt mondta: nem a Mi Hazánk tiltakozása miatt visszakoztak, hanem azért, mert egyáltalán nyilvánosságra került.

Nem akarunk részt venni a politikai játszmákban, mi csak bulizni szerettünk volna egy jót, de amikor az első cikk megjelent róla, azonnal lefújtuk

– közölte a Bence becenéven ismert szegedi fiatalember. A rendezvény szerinte véletlenül derült ki, mivel ők zártkörű eseményt terveztek, ám az egyik fellépő elszólta magát a Facebookon.

Semmiféle vetkőzős, szexiskedő dolog nem lett volna, csak néhány táncos és transznemű fellépők

– mondta a programról. Nem zárta ki, hogy később újra megpróbálkoznak hasonló rendezvénnyel, de az nem a Colosseumban lesz. Ezt azzal indokolta, hogy

Szegeddel ellentétben Vásárhelyen nincs kiépült és összetartó LMBTQ-közösség, és itt jóval kevésbé toleránsak az emberek.

Az önkormányzat azzal hárította el a Telex érdeklődését, hogy nem ők a fenntartók, és nincs ráhatásuk a rendezvényekre. A szórakozóhely üzemeltetői közölték: nem szólnak bele a bulikba, „csak a kulcsot adják oda és veszik vissza”. Emellett nem örültek túlságosan a tematikus parti ötletének, mert szerintük „a város nem igazán befogadó az ilyen dolgok felé”.

Borítókép: illusztráció (Fotó: AFP/Eliano Imperato)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.